Acronis True Image 2013

acronis-true-image-2013-teaser

Acronis True Image 2013

Backups maken en herstellen kan al sinds jaar en dag met Acronis True Image. Nieuw is nu, dat deze backups continu kunnen worden weggeschreven in de cloud. Dat lijkt mooi, maar er zit wel een klein addertje onder het gras.

Of het nu gaat om het maken van incrementele of volledige back-ups, het clonen van schijven of het maken van een Try&Decide omgeving op je pc, Acronis True Image kan het allemaal. Dit gaat allemaal eenvoudig en foutloos. De bestaande functies zijn in 2013 niet veranderd of vernieuwd, anders dan dat het pakket nu ook draait op Windows 8.

 

acronis-true-image-2013Acronis True Image met Cloud functies

De vernieuwing van versie 2013 betreft de cloud-functionaliteit. Het was al mogelijk om met de synchronisatiefunctie van Acronis True Image bestanden te delen tussen computers onderling of backups weg te schrijven naar Acronis Online. Met de vernieuwde functionaliteit van de cloud, is het nu tevens mogelijk om je bestanden online of via je Apple of Android apparaat te benaderen. Acronis stelt hiervoor gratis de Apps beschikbaar. Een addertje onder het gras is er wel. Alleen de eerste maand mag je gratis van deze 250GB grote cloud-omgeving gebruik maken. Daarna moet je er iets minder dan vijf euro per maand voor neertellen.

Het prettige aan deze cloud-service is, dat je direct je back-ups van je complete pc of van individuele bestanden of mappen automatisch kunt laten synchroniseren. Deze bestanden kun je beveiligen met een 256-byte AES encryptie en je mag zelf aangeven hoeveel versies er moeten worden bewaard. Wil je de bestanden delen met andere mensen in de cloud, dan kan dit ook, door ze daarvoor uit te nodigen.

Omdat de basisfuncties van Acronis True Image 2013 niet zijn veranderd, is de vraag of upgraden zinvol is geheel afhankelijk van de vraag of je van plan bent de cloud-functionaliteit te gaan gebruiken. Ben je nog op zoek naar een back-up programma, dan is Acronis zeker de moeite waard omdat het stabiel werkt en prettig is in gebruik.

Acronis True Image 2013

Naam: Acronis True Image 2013
Website: www.acronis.com
Prijs: € 49,95