Adobe Premiere Elements 11: Complete restyling

adobe-premiere-elements-11-expert-timeremap-teaser

Adobe Premiere Elements 11: Complete restyling

Adobe heeft Premiere Elements 11 en de bijbehorende Organizer in geheel nieuw jasje gestoken. Het doel? Het eenvoudiger maken voor de startende videobewerker om een filmpje te maken. We zijn benieuwd of ze daarin zijn geslaagd.

Het startscherm van Adobe Premiere Elements 11 geeft u de optie om te starten met de Organizer of met de videobewerker Premiere Elements. Het is verstandig te beginnen met de Organizer, omdat deze applicatie u de gelegenheid biedt om uw videoclips op tal van wijze te organiseren en classificeren.

Direct valt de nieuwe interface op. Deze is een stuk lichter dan in de vorige versie en is een stuk overzichtelijker. Duidelijk prijken bovenaan vier verschillende hoofdrubrieken die het u makkelijk maken om op basis daarvan specifieke clips te kunnen terugvinden. Onder de knop Media staan al uw mediaclips. Deze clips kunt u op die plek voorzien van sleutelwoorden (tags), ze classificeren of ze onderbrengen in Albums. Onder de rubriek mensen kunt u foto’s organiseren op basis van gezichtsherkenning. Helaas werkt dit niet bij videobestanden. Wel kunt u gebruik maken van de optie om uw videoclips te koppelen aan plaatsnamen. Deze plaatsen worden vervolgens weergegeven op een wereldkaart. Aangezien uw videoclips voorzien zijn van tijdcodes, kunt u er ook voor kiezen om uw clips te archiveren op basis van tijd onder de Rubriek Events.

adobe-premiere-elements-organizer-zoekenHet nieuwe zoekvenster in de Organizer, maakt het erg eenvoudig om op specifieke zoekcriteria iets terug te vinden.

Met het vernieuwde zoek vensters kunt u vervolgens vinkjes plaatsen bij tags, mensen, plaatsen en events om snel de juiste specifieke clips te kunnen terugvinden. Het moet gezegd, dat dit allemaal zeer eenvoudig en prettig werkt. Goed is, dat u de optie krijgt om op verschillende manieren een back-up te kunnen maken van uw media-archief.

adobe-premiere-elements-organizer-placesVideoclips kunnen nu worden gekoppeld aan een plaatst op de wereldkaart.

Als u een selectie van clips hebt gemaakt, dan kunt u deze met een druk op de knop versturen naar Premiere Elements om ze daar te bewerken. Voor sommigen zal het minder fijn zijn, dat de clips direct op de tijdlijn worden geplaatst en voorzien worden van dissolve tussen de clips. Wilt u dat niet, dan is het handiger om de clips eerst te selecteren en via drag and drop te plaatsen in de projectmap van Premiere Elements.

adobe-premiere-elements-organizer-eventsDoor de tijdcode van clips te gebruiken, zijn clips nu ook te organiseren op basis van tijd.

Vanuit Premiere Elements zijn de clips ook te importeren, maar dan kunt u niet gebruik maken van de extra zoekmogelijkheden. Probleem is, dat sinds de vorige versie de Organizer niet meer geïntegreerd is met Premiere Elements, omdat die 64-bit is en de Organizer nog steeds 32-bit is.