9 dvd-authoringspakketten getest

9 dvd-authoringspakketten getest

De lente is aangebroken. Voor velen een reden om de videocamera ter hand te nemen om de komende maanden weer het nodige aantal tapes vol te schieten. Maar heeft u de opnames van vorig jaar al allemaal bewerkt en gearchiveerd? Mocht u hier nog niet aan toe gekomen zijn, dan biedt een dvd-authoring pakket misschien uitkomst. Daarmee maakt u snel en efficiënt een goed uitziende dvd compleet met geanimeerde menu's.

 

DVD zijn uitstekend geschikt om uw fotocollectie te presenteren. Een slideshow van enkele honderden afbeeldingen is zo gemaakt.
Een dvd maken is voor velen nog een grote stap in het afronden van een videomontageproces. Liever maken we nog steeds gebruik van de videorecorder om de video van de tape over te zetten. En dat is jammer. Niet alleen omdat u dan achteruit gaat in kwaliteit, maar ook omdat de dvd veel extra's kan bieden. Denkt u maar aan surround geluid, een extra opslag mogelijkheid voor uw originele materiaal of het gebruik van prachtige geanimeerde menu's waardoor u met een druk op de knop naar iedere gewenste scènes in uw film kunt navigeren.

Inmiddels hebben we met de derde generatie dvd-authoring applicaties te maken. Waren vorig jaar de verschillen nog erg groot, nu zien we dat de pakketten bijna allemaal hetzelfde kunnen. Het verschil wordt nu vooral gemaakt door de manier waarop ze werken en de extra's die deze pakketten bovenop de standaard functionaliteiten bieden.
Om een juiste keuze voor een pakket te kunnen maken is het belangrijk uw wensen op een rijtje te zetten en daarnaast te kijken of het pakket aansluit op uw andere applicaties. Om uw te helpen bij uw keuze zullen we de belangrijkste eigenschappen van een dvd-authoring pakket op een rijtje zetten.

Menu's zijn aantrekkelijker als animaties mogelijk zijn.

 

Grofweg zijn de dvd-applicaties onder te verdelen in twee categorieën. Er zijn pakketten die via een strak stramien werken en u in feite door middel van een stappen plan naar het eindresultaat leiden en er zijn pakketten die u volledige vrij laten in uw keuzes. Tot de eerste categorie behoren pakketten als DVD MovieFactory, MyDVD, Showbizz DVD, Film op cd en dvd en TMPGenc DVD-Author 1.6. Deze pakketten kennen een makkelijke leercurve waardoor een snel resultaat is te behalen. Pakketten als DVD Workshop, Encore DVD, DVDit en DVDLab zijn iets lastiger om mee te werken, maar bieden u meer vrijheid in de wijze waarop u uw menu vormgeeft en de navigatie laat verlopen. Nogmaals, met alle pakketten kunt u een kwalitatief goede dvd maken.

 

De voorbereiding

Voor het maken van een eenvoudig dvd met één of twee filmpjes is voorbereiding nauwelijks noodzakelijk. Dit verandert op het moment dat u met drie of meer menu's gaat werken en waarbij ieder menu meerdere links bevat naar videofragmenten. U doet er het beste aan om in zo'n geval de verschillende menu's uit te tekenen op een vel papier. Vervolgens geeft u bij ieder videofragment aan waarvandaan het kan worden gestart en wat er moet gebeuren als het fragment is afgelopen. Behalve de vertrek- en eindpunten geeft u ook aan welke onderdelen van het menu geanimeerd moeten worden. Met het vel papier naast de computer heeft u dan een extra hulpmiddel om het menu te bouwen.

Encore DVD is een goed programma waarmee u snel resultaat behaald. Alleen de prijs is veel te hoog.

 

Het eerste waar u vervolgens naar zou kunnen kijken is de manier waarop de verschillende pakketten bestanden capturen of importeren. Een aantal pakketten is in staat om direct de gegevens van de camera naar dvd, mpg- of avi-bestand om te zetten. Dit is zeker handig zeker als u niet van plan bent de video-opnames te monteren. Daarnaast zijn er ook pakketten waarmee u alleen maar bestanden kunt importeren. Op dat moment is het van belang om te kijken of ze het avi-bestandsformaat ondersteunen. Is dat niet het geval, zoals bij DVDLab en TMPGenc DVD Author, dan moet u de bestanden eerst met een mpeg-2 encoder omzetten.

Wilt u gebruik maken van meerkanaalsgeluid op uw dvd, dan is het verstandig ook te kijken naar de import mogelijkheden van de audio. Geen enkel pakket is namelijk van zichzelf in staat om 5.1 surroundgeluid te encoderen. Als u toch een meerkanaals geluidsbestand wilt gebruiken, dan moet u dit importeren. Alleen DVD Workshop, Encore DVD en DVD Lab kunnen met deze bestanden overweg. Het maken van deze 5.1 bestanden kunt u realiseren met het gratis programmaatje BeSweet.

 

Menu's en navigatie

Als u alle bestanden heeft gecaptured of geïmporteerd kunt u aan de slag om de videobestanden gereed te maken voor de dvd. De meeste programma's bieden de mogelijkheid om de video nog iets in te korten, audio toe te voegen of te veranderen, een slideshow van uw foto's te maken en hoofdstukmarkeringen aan te brengen voor de scène selectie in het menu. Over het algemeen bieden de goedkopere pakketen meer mogelijkheden om de video te bewerken dan de duurdere. Met deze pakketten kunt u vaak nog titels maken, overgangen plaatsen tussen verschillende scènes of afbeeldingen en zelfs nog audio opnemen en toevoegen.

Als alle voorbereidingen zijn afgerond kunt u aan de slag met het menu. Belangrijk hierbij is de vrijheid die u krijgt voor het bepalen van het design en de mogelijkheden die het u biedt om de navigatie te bepalen. Zo kunt u bij DVD MovieFactory, Showbiz DVD, Film op cd & dvd en TMPGenc DVD Author alleen kiezen uit thema's die door de fabrikant worden bepaald. Zeker voor creatieve geesten is dit een grote beperking. Zij ontwerpen liever zelf het complete menu met knoppen en sub-knoppen om deze vervolgens in het programma te kunnen importeren. DVDLab biedt u samen met DVD Workshop en DVDit de grootste vrijheid om menu en knoppen aan te passen. Met DVDLab kunt u zelfs dynamische overgangen maken tussen de verschillende menu's.

Soms moet u al uw fantasie gebruiken om te kunnen begrijpen dat dit soort thema's leuk of mooi zijn.

 

Slideshows

Met eenvoud kunnen er op een dvd honderden digitale foto's worden gezet. Door gebruik te maken van een slideshow worden de foto's om de zoveel seconden getoond. Hoe lang de afbeeldingen op het scherm staan bepaalt u zelf. Daarnaast kunt u er voor kiezen om achtergrondmuziek toe te voegen. De meeste applicaties kunnen maximaal overweg met 99 foto's op een tijdlijn. Wilt u dat de foto's niet vervormen dan kunt u ze het beste van te voren op maat maken. Voor standaard televisie gebruikt u de afmeting 720 x 576 pixels en voor breedbeeld televisie 1024 x 576.

Realtime ondertitels invoegen. DVD Workshop is van alle markten thuis.

 

Als al het materiaal op het menu is aangebracht is het nog van belang om de navigatie zelf te kunnen bepalen. Met andere woorden wat moet er gebeuren als er een bepaalt filmpje is afgelopen of wat moet er gebeuren als een menu langer dan bijvoorbeeld twee minuten in beeld is geweest. Het belang van navigatiestructuur van een dvd wordt nog wel eens onderschat, maar er is niets vervelender dan een doodlopende dvd of een navigatiestructuur waarbij u iedere keer terug moet naar het hoofdmenu. DVDLab, Encore DVD en DVDit bieden u hier volledige vrijheid direct gevolgd door DVD Workshop.

Als het menu en de navigatie zijn bepaald kunt u aan de slag met het afronden van de dvd. In die pakketten waar de bestanden nog moeten worden omgezet naar mpeg, moet u de gewenste mpeg-instellingen nog opgeven. Encore DVD en Film op cd & dvd geven u hier de meeste vrijheid. Met deze pakketten kunt u zelfs de Group of Picture (GOP) aanpassen. (Zie kader 'Op het web'.) Daarnaast is erg prettig dat u met deze pakketten de eenmaal ingestelde instellingen kunt opslaan om later weer te gebruiken.

 

 

Encoderen

Behalve de video-instellingen moet u ook aangeven welke audio stream u wilt gebruiken. U heeft hier drie mogelijkheden. Alle pakketten bieden de optie voor standaard ongecomprimeerd PCM geluid. Het voordeel is dat dit geluid door iedere dvd-speler wordt herkend. Nadeel is dat het veel ruimte in beslag neemt. Zeker als er meer dan een uur video op een dvd wordt gezet, kan dit ten koste gaan van de videokwaliteit. Een alternatief kan zijn mpeg-audio. Door de toegepaste compressie kunt u meer videodata op de dvd kwijt. Het is dan wel belangrijk dat u van te voren controleert of de dvd-speler in staat is om dit signaal af te spelen. Wilt u op zeker spelen, dan kiest u voor een stereo Dolby Digital signaal dat u kunt herkennen aan het achtervoegsel .ac3.

Als de instellingen zijn bepaald, kan de dvd worden gebrand. Encore DVD, DVDit en DVDlab geven nog aan wanneer er in de navigatiestructuur iets niet klopt. Deze functie kan veel foutieve dvd's besparen.

Tenslotte kunt u uw keuze laten bepalen door de extra mogelijkheden die sommige pakketten bieden. Zeer praktisch is de mogelijkheid om dvd-rom content op de dvd te kunnen opslaan. Op die manier heeft u tevens een handig archiverings functie voor u originele foto- of video-materiaal. In privé-sfeer zult u zelden gebruik maken van de functies als kopieerbeveiliging en regiobeperking. Anders kan dat zijn als u uw dvd's wilt distribueren. Is dat het geval, dan bieden alleen DVD Workshop en Encore DVD een oplossing. Bij het brandproces kunt u nog even letten of het pakket in staat is om dual layer dvd's te kunnen branden. Op een dual layer dvd kan twee keer zoveel informatie worden weggeschreven.

De mpeg-instellingen bepalen de kwaliteit van de dvd. Film op cd & dvd heeft een meer dan goede encoder.

De mpeg-instellingen bepalen de kwaliteit van de dvd. Film op cd & dvd heeft een meer dan goede encoder.

 

De kwaliteit van een dvd

De hoogte van de bitrate is bepalend voor de kwaliteit van de dvd. Hoe hoger de bitrate, des te hoger de kwaliteit van de video of audio. Er is immers minder compressie noodzakelijk. Een dvd kan een maximale bitrate hebben van 9,8 Mbit/s. Een video bitrate van 4 Mbit/s komt overéén met vhs-kwaliteit. Een bitrate die ligt tussen de 6 en 7 Mbit/s levert een prima kwaliteit.

Als u veel video op de dvd zet en ongecomprimeerde (pcm) audio gebruikt, is er een grote kans dat u de maximale bitrate overschrijdt. Gelukkig zijn er genoeg bitrate calculators die u precies aangeven wat de maximale waarde zijn die u kunt gebruiken in relatie tot de lengte van uw film.
Een goede bitrate calculator kunt u vinden op http://dvd-hq.info/Calculator.html. Voor alternatieven kunt u surfen naar www.videohelp.com. Als u daar zoekterm 'bitrate calculator' opgeeft krijgt u ze netjes op een rij.

Een klein pakket dat zich kan meten met de toppers. Alleen jammer dat het geen bestanden kan omzetten naar mpeg.

Een klein pakket dat zich kan meten met de toppers. Alleen jammer dat het geen bestanden kan omzetten naar mpeg.

 

In uw eigen taal aan de slag met Film op cd & dvd.

In uw eigen taal aan de slag met Film op cd & dvd.

 

Conclusie

Een goede keuze voor een dvd-authoring applicatie hangt af van verschillende factoren. Met welke bestanden werkt u? Beschikt u over een externe mpeg-encoder? Wilt u veel of juist minder vrijheid in de keuze van menu's en navigatie en welke extra functies verwacht u van het pakket? Van de pakketten onder honderd euro biedt DVDlab zonder meer de meeste mogelijkheden. Dit pakket doet wat dat betreft niet onder voor Encore DVD, DVDit of DVD Workshop. Enige nadeel van dit pakket is dat het alleen overweg kan met mpeg-2 bestanden. Een externe encoder is dus vereist. Het onderscheidt tussen de andere pakketten onder de honderd euro is klein. MyDVD kan naast dvd-authoring pakket ook nog dienen als brandpakket terwijl Film op cd & dvd een verrassend goed mpeg-encoder bezat een meer mogelijkheden biedt voor het bewerken van het videomateriaal.
Van de duurdere pakketten gaat de voorkeur uit naar DVD Workshop. Het pakket is makkelijk in gebruik en biedt in tegen stelling tot Encore DVD en DVDit ook nog eens de mogelijkheid om video te capturen en stelt u in staat om behalve dvd's ook svcd's en vcd's te vervaardigen.

 

 

Sonic DVDit 5

Menu's zijn aantrekkelijker als animaties mogelijk zijn.

Menu's zijn aantrekkelijker als animaties mogelijk zijn.

 

Productnaam Sonic DVDit 5
Bedrijf Sonic
Prijs € 232,45
website www.sonic.com
Systeemeisen
Besturingssysteem Windows XP
Intern geheugen 256 MB
Harde schijf 10 GB
Processor 800 MHz
DVD support DVD-R(W), DVD+R(W)
Importeren
Captue DV/ analoog -
Capture naar mpeg -
Capture direct naar DVD -
Videobestanden mpeg-1, mpeg-2, AVI, MOV, ASF, IFO, DVD-VR
Audiobestanden MPEG audio, WAV, MP3, AC3 (stereo), MP2, AIF,ABS,WMA
Afbeeldingen BMP, JPG, PSD, PNG, , PCT, TGA, TIF
DVD Authoring
Edit dvd-rw of +rw x
Video knippen x
Vervangen audio bij video x
Meerdere audio sporen -
Hoofdstuk keuze x
Timeline x
Importeren van menu's x
Genoeg keuze uit menu's / knoppen x
Geanimeerde menu's x
Lettertypen menu aanpassen x
Knoppen menu aanpassen x
Selecteren achtergrond voor menu x
Ondersteuning submenu's x
Audio toevoegen aan menu x
Ondertiteling / editor -
Slideshow x
Overgangen voor video of slideshow x
Exporteren
Geen encodering van compliant mpeg x
Preview DVD x
Link verificatie x
DVD-rom content x
Aanpassen mpeg-instelllingen Goed
Ondersteuning breedbeeld (16:9) x
Audio PCM, AC3 (stereo)
Keuze VBR of CBR x
Aanpassen data rate x
Kopieer beveiliging -
Regio keuze -
DVD schrijven naar HD x
Disk Image x
Media DVD

 

 

DVDlab 1.3

Een klein pakket dat zich kan meten met de toppers. Alleen jammer dat het geen bestanden kan omzetten naar mpeg.

Een klein pakket dat zich kan meten met de toppers. Alleen jammer dat het geen bestanden kan omzetten naar mpeg.

 

Productnaam DVDLab 1.3
Bedrijf Mediachance
Prijs € 76,95
website www.mediachance.com
Systeemeisen
Besturingssysteem Windows 98, 2000, XP
Intern geheugen 64 MB
Harde schijf 1 GB
Processor 400 MHz
DVD support DVD-R(W), DVD+R(W)
Importeren
Captue DV/ analoog -
Capture naar mpeg -
Capture direct naar DVD -
Videobestanden MPG, MPEG, MP2, M2V, VOB
Audiobestanden MPA, M2A, AC3 (5.1), DTS, WAV, AIFF, PCM
Afbeeldingen BMP, JPG, PSD, PNG, , PCT, TGA, TIF, GIF, PICT
DVD Authoring
Edit dvd-rw of +rw x
Video knippen x
Vervangen audio bij video x
Meerdere audio sporen -
Hoofdstuk keuze x
Timeline x
Importeren van menu's x
Genoeg keuze uit menu's / knoppen x
Geanimeerde menu's x
Lettertypen menu aanpassen x
Knoppen menu aanpassen x
Selecteren achtergrond voor menu x
Ondersteuning submenu's x
Audio toevoegen aan menu x
Ondertiteling / editor -
Slideshow x
Overgangen voor video of slideshow x
Exporteren
Geen encodering van compliant mpeg x
Preview DVD x
Link verificatie x
DVD-rom content x
Aanpassen mpeg-instelllingen -
Ondersteuning breedbeeld (16:9) x
Audio PCM, MPEG
Keuze VBR of CBR -
Aanpassen data rate -
Kopieer beveiliging -
Regio keuze -
DVD schrijven naar HD x
Disk Image x
Media DVD, Mini DVD

 

Adobe Encore DVD 1.5

 

Encore DVD is een goed programma waarmee u snel resultaat behaald. Alleen de prijs is veel te hoog.

Encore DVD is een goed programma waarmee u snel resultaat behaald. Alleen de prijs is veel te hoog.

 

Productnaam Encore DVD 1.5
Bedrijf Adobe Systems
Prijs € 653,31
website www.adobe.nl
Systeemeisen
Besturingssysteem Windows XP
Intern geheugen 256 MB
Harde schijf 500 MB
Processor 800 MHz
DVD support DVD-R(W), DVD+R(W), DVD+R DL
Importeren
Captue DV/ analoog -
Capture naar mpeg -
Capture direct naar DVD -
Videobestanden mpeg-1, mpeg-2, AVI, WMA
Audiobestanden MPEG audio, WAV, MP3, AC3 (5.1), MP2, MPA, AIF,WMA
Afbeeldingen BMP, JPG, PSD, PNG, , PCT, TGA, TIF, GIF, PICT
DVD Authoring
Edit dvd-rw of +rw -
Video knippen x
Vervangen audio bij video x
Meerdere audio sporen x
Hoofdstuk keuze x
Timeline x
Importeren van menu's x
Genoeg keuze uit menu's / knoppen x
Geanimeerde menu's x
Lettertypen menu aanpassen x
Knoppen menu aanpassen x
Selecteren achtergrond voor menu x
Ondersteuning submenu's x
Audio toevoegen aan menu x
Ondertiteling / editor x
Slideshow x
Overgangen voor video of slideshow -
Exporteren
Geen encodering van compliant mpeg x
Preview DVD x
Link verificatie x
DVD-rom content x
Aanpassen mpeg-instelllingen Zeer goed
Ondersteuning breedbeeld (16:9) x
Audio PCM, mpeg audio, AC3 (stereo)
Keuze VBR of CBR x
Aanpassen data rate x
Kopieer beveiliging x
Regio keuze x
DVD schrijven naar HD x
Disk Image x
Media DVD

 

Magix Film op cd en dvd

In uw eigen taal aan de slag met Film op cd & dvd.

In uw eigen taal aan de slag met Film op cd & dvd.

 

Productnaam Film op cd en dvd
Bedrijf Magix
Prijs € 39,90
website www.magix.nl
Systeemeisen
Besturingssysteem Windows 98, ME, 2000, XP
Intern geheugen 64 MB
Harde schijf 1 GB
Processor 400 MHz
DVD support DVD-R(W), DVD+R(W)
Importeren
Captue DV/ analoog x
Capture naar mpeg x
Capture direct naar DVD -
Videobestanden mpeg-1, mpeg-2, AVI, WMV
Audiobestanden WAV, MP3, WMA, CD-Audio
Afbeeldingen BMP, JPG, GIF
DVD Authoring
Edit dvd-rw of +rw -
Video knippen x
Vervangen audio bij video x
Meerdere audio sporen -
Hoofdstuk keuze x
Timeline x
Importeren van menu's -
Genoeg keuze uit menu's / knoppen x
Geanimeerde menu's -
Lettertypen menu aanpassen x
Knoppen menu aanpassen -
Selecteren achtergrond voor menu x
Ondersteuning submenu's -
Audio toevoegen aan menu x
Ondertiteling / editor x
Slideshow x
Overgangen voor video of slideshow x
Exporteren
Geen encodering van compliant mpeg x
Preview DVD x
Link verificatie -
DVD-rom content -
Aanpassen mpeg-instelllingen Zeer goed
Ondersteuning breedbeeld (16:9) x
Audio PCM, MPEG
Keuze VBR of CBR x
Aanpassen data rate x
Kopieer beveiliging -
Regio keuze -
DVD schrijven naar HD -
Disk Image -
Media DVD, SVCD, VCD, Mini DVD

 

Ulead DVD MovieFactory 3.5

Ulead DVD MovieFactory 3.5

 

Productnaam DVD MovieFactory 3.5
Bedrijf Ulead
Prijs € 49,95
website www.ulead.com
Systeemeisen
Besturingssysteem Windows 98, ME, 2000, XP
Intern geheugen 64 MB
Harde schijf 150 MB
Processor 450 MHz
DVD support DVD-R(W), DVD+R(W), DVD+R DL
Importeren
Captue DV/ analoog x
Capture naar mpeg x
Capture direct naar DVD x
Videobestanden dvd-vr, mpeg-1, mpeg-2, AVI, VOB, MOV
Audiobestanden MPEG audio, WAV, MP3, WMA, CDA
Afbeeldingen BMP, GIF, JPG, PNG, TGA, TIF
DVD Authoring
Edit dvd-rw of +rw x
Video knippen x
Vervangen audio bij video x
Meerdere audio sporen -
Hoofdstuk keuze x
Timeline -
Importeren van menu's -
Genoeg keuze uit menu's / knoppen x
Geanimeerde menu's x
Lettertypen menu aanpassen x
Knoppen menu aanpassen -
Selecteren achtergrond voor menu x
Ondersteuning submenu's x
Audio toevoegen aan menu x
Ondertiteling / editor -
Slideshow x
Overgangen voor video of slideshow x
Exporteren
Geen encodering van compliant mpeg x
Preview DVD x
Link verificatie -
DVD-rom content x
Aanpassen mpeg-instelllingen Minimaal
Ondersteuning breedbeeld (16:9) x
Audio PCM, mpeg-audio
Keuze VBR of CBR x
Aanpassen data rate x
Kopieer beveiliging -
Regio keuze -
DVD schrijven naar HD x
Disk Image x
Media DVD, SVCD, VCD, DVD-VR

 

Sonic MyDVD 6 Studio Deluxe

Sonic MyDVD 6 Studio Deluxe

MyDVD is een goed pakket waarmee u zelfs op een dual layer dvd kunt branden.

 

Productnaam MyDVD 6 Studio Deluxe
Bedrijf Sonic
Prijs € 81,01
website www.sonic.com
Systeemeisen
Besturingssysteem Windows XP
Intern geheugen 128 MB
Harde schijf 10 GB
Processor 1 GHz
DVD support DVD-R(W), DVD+R(W, DVD+R DL
Importeren
Captue DV/ analoog x
Capture naar mpeg x
Capture direct naar DVD x
Videobestanden mpeg-1, mpeg-2, AVI, MOV, ASF, IFO, DVD-VR
Audiobestanden MPEG audio, WAV, MP3, AC3 (stereo), MP2, AIF,ABS,WMA
Afbeeldingen BMP, JPG, PSD, PNG, , PCT, TGA, TIF
DVD Authoring
Edit dvd-rw of +rw x
Video knippen x
Vervangen audio bij video x
Meerdere audio sporen -
Hoofdstuk keuze x
Timeline -
Importeren van menu's x
Genoeg keuze uit menu's / knoppen x
Geanimeerde menu's x
Lettertypen menu aanpassen x
Knoppen menu aanpassen x
Selecteren achtergrond voor menu x
Ondersteuning submenu's x
Audio toevoegen aan menu x
Ondertiteling / editor -
Slideshow x
Overgangen voor video of slideshow x
Exporteren
Geen encodering van compliant mpeg x
Preview DVD x
Link verificatie -
DVD-rom content -
Aanpassen mpeg-instelllingen Minimaal
Ondersteuning breedbeeld (16:9) x
Audio PCM, AC3 (stereo)
Keuze VBR of CBR -
Aanpassen data rate -
Kopieer beveiliging -
Regio keuze -
DVD schrijven naar HD x
Disk Image x
Media DVD, SVCD, VCD

 

Showbizz DVD 2

Showbizz DVD 2

Soms moet u al uw fantasie gebruiken om te kunnen begrijpen dat dit soort thema's leuk of mooi zijn.

 

Productnaam Showbizz DVD 2
Bedrijf Arcsoft
Prijs € 77,-
website www.Arcsoft.com
Systeemeisen
Besturingssysteem Windows 98, ME, 2000, XP
Intern geheugen 128 MB
Harde schijf 4 GB
Processor 800 MHz
DVD support DVD-R(W), DVD+R(W)
Importeren
Captue DV/ analoog x
Capture naar mpeg x
Capture direct naar DVD x
Videobestanden mpeg-1, mpeg-2, AVI, MOV, ASF, IFO, DVD-VR
Audiobestanden MPEG audio, WAV, MP3, AC3 (stereo), MP2, WMA
Afbeeldingen BMP, JPG, PSD, PNG, , PCT, TGA, TIF
DVD Authoring
Edit dvd-rw of +rw x
Video knippen x
Vervangen audio bij video x
Meerdere audio sporen -
Hoofdstuk keuze x
Timeline x
Importeren van menu's x
Genoeg keuze uit menu's / knoppen -
Geanimeerde menu's x
Lettertypen menu aanpassen x
Knoppen menu aanpassen -
Selecteren achtergrond voor menu x
Ondersteuning submenu's x
Audio toevoegen aan menu x
Ondertiteling / editor -
Slideshow x
Overgangen voor video of slideshow x
Exporteren
Geen encodering van compliant mpeg x
Preview DVD x
Link verificatie -
DVD-rom content -
Aanpassen mpeg-instelllingen Minimaal
Ondersteuning breedbeeld (16:9) -
Audio PCM
Keuze VBR of CBR x
Aanpassen data rate x
Kopieer beveiliging -
Regio keuze -
DVD schrijven naar HD x
Disk Image -
Media DVD, VCD

 

TMPGenc DVD Author 1.6

TMPGenc DVD Author 1.6

 

Productnaam TMPGenc DVD Author 1.6
Bedrijf Pegasys
Prijs € 53,-
website www.pegasys-inc.com
Systeemeisen
Besturingssysteem Windows 2000, XP
Intern geheugen 256 MB
Harde schijf 5 GB
Processor 800 MHz
DVD support DVD-R(W), DVD+R(W), DVD+R DL
Importeren
Captue DV/ analoog -
Capture naar mpeg -
Capture direct naar DVD -
Videobestanden MPG, MPEG, MP2, M2V, VOB
Audiobestanden -
Afbeeldingen -
DVD Authoring
Edit dvd-rw of +rw x
Video knippen x
Vervangen audio bij video -
Meerdere audio sporen -
Hoofdstuk keuze x
Timeline -
Importeren van menu's -
Genoeg keuze uit menu's / knoppen x
Geanimeerde menu's x
Lettertypen menu aanpassen x
Knoppen menu aanpassen x
Selecteren achtergrond voor menu x
Ondersteuning submenu's x
Audio toevoegen aan menu -
Ondertiteling / editor -
Slideshow -
Overgangen voor video of slideshow -
Exporteren
Geen encodering van compliant mpeg x
Preview DVD -
Link verificatie -
DVD-rom content -
Aanpassen mpeg-instelllingen -
Ondersteuning breedbeeld (16:9) -
Audio PCM, MPEG
Keuze VBR of CBR -
Aanpassen data rate -
Kopieer beveiliging -
Regio keuze -
DVD schrijven naar HD x
Disk Image x
Media DVD

 

Ulead DVD Workshop 2

Ulead DVD Workshop 2

Realtime ondertitels invoegen. DVD Workshop is van alle markten thuis.

 

Productnaam DVD Workshop 2
Bedrijf Ulead
Prijs € 308,-
website www.ulead.com
Systeemeisen
Besturingssysteem Windows 98, ME, 2000, XP
Intern geheugen 64 MB
Harde schijf 150 MB
Processor 450 MHz
DVD support DVD-R(W), DVD+R(W), DVD+R DL
Importeren
Captue DV/ analoog x
Capture naar mpeg x
Capture direct naar DVD -
Videobestanden dvd-vr, mpeg-1, mpeg-2, AVI, MOV
Audiobestanden MPEG audio, WAV, MP3, AC3 (5.1), CDA
Afbeeldingen MPEG audio, WAV, MP3, AC4
DVD Authoring
Edit dvd-rw of +rw x
Video knippen x
Vervangen audio bij video x
Meerdere audio sporen x
Hoofdstuk keuze x
Timeline -
Importeren van menu's x
Genoeg keuze uit menu's / knoppen x
Geanimeerde menu's x
Lettertypen menu aanpassen x
Knoppen menu aanpassen x
Selecteren achtergrond voor menu x
Ondersteuning submenu's x
Audio toevoegen aan menu x
Ondertiteling / editor x
Slideshow x
Overgangen voor video of slideshow x
Exporteren
Geen encodering van compliant mpeg x
Preview DVD x
Link verificatie -
DVD-rom content x
Aanpassen mpeg-instelllingen Goed
Ondersteuning breedbeeld (16:9) x
Audio PCM, mpeg audio, AC3 (stereo)
Keuze VBR of CBR x
Aanpassen data rate x
Kopieer beveiliging x
Regio keuze x
DVD schrijven naar HD x
Disk Image x
Media DVD, SVCD, VCD, DLT