Firewire in Windows 7

firewire-legacy-teaser

Firewire in Windows 7

Windows 7 heeft soms moeite met het herkennen van camera's met firewire-aansluiting. Dit probleem kan snel worden verholpen zowel voor de 32 bit als de 64 bit versie van Windows 7.

De problemen onstaan doordat Windows 7 van een nieuw driver model gebruik maakt voor firewire. Dit nieuwe model kan problemen opleveren bij het aansluiten van oudere camera's via firewire.  Je kunt dit oplossen door naar apparaatbeheer te gaan en daar de IEEE 1394 driver te updaten.

firewire-legacy

Selecteer het firewire apparaat, klik met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen. Ga naar het tabblad Stuurprogramma en kies 'Op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken'. Kies daarna 'Ik wil kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma’s, en alle stuurprogramma’s in dezelfde categorie als het apparaat'. Selecteer daar de oude firewire driver. Dit werkt zowel voor 32 als 64 bit versies van Windows 7.

Let er wel op dat u de camera eerst afkoppelt als u de drivers vervangt en dat u de camera pas aansluit nadat de firewire kabel is aangekoppeld.

Spring naar toolbar