Verwijzingen naar geanalyseerde mappen veranderen in Pinnacle Studio

tip7- pinnacle-studio-16-geanalyseerde-mappen

Verwijzingen naar geanalyseerde mappen veranderen in Pinnacle Studio

De mappen Foto’s, Video en Audio onder ‘Alle media’ verwijzen standaard naar de bibliotheek locaties van Windows op uw C-schijf.  Niet echt handig.
Ook als je deze handmatig al eens hebt aangepast, blijven ze daarnaar verwijzen. Daarnaast worden alle bestanden die je importeert automatisch in deze mappen geplaatst. Het is verstandiger om de C-schijf niet als opslaglocatie te gebruiken, omdat deze schijf vaak langzamer werkt dan een tweede schijf in het systeem en je veel ruimte kunt besparen als je werkt met een ssd-schijf.

Om dit te veranderen klik je in het bovenste navigatiemenu op InstellingenControlepaneel. Bij de instellingen voor Geanalyseerde mappen verwijder je als eerste de bestaande verwijzingen door eerst op de verwijzing te klikken en daarna onderin op Map verwijderen te klikken.

Daarna geef je de locaties van je mediabestanden op in de mappen die op een andere schijf staan door op Map toevoegen te klikken en de juiste map te selecteren. Tevens geef je aan de rechterkant van het scherm aan of het gaat om audio-, video- of fotobestanden, zodat deze mappen onder ‘Alle media’ in de corresponderen audio-, video- en fotomap worden weergegeven.

 

tip7- pinnacle-studio-16-geanalyseerde-mappen