Meerdere trimpunten in Pinnacle Studio 16

Meerdere trimpunten in Pinnacle Studio 16

Bij de standaardwijze van trimmen wordt de totale tijdsduur van de montage altijd korter. Als dit niet is gewenst, maar je wel een beeldwisseling wilt optimaliseren, dan zul je gebruik moeten maken van meerdere trimpunten.
Met een rolling edit verplaatst je het snijpunt tussen twee clips zonder dat de totale tijdsduur wordt verkort. Je maakt als het ware één videoclip korter en de ander langer. Je realiseert een rolling edit door eerst op een uitpunt van een clip te klikken en daarna met ingedrukte Crtl-toets op het inpunt van de volgende clip.
Beide beelden worden in de monitor getoond, als je het snijpunt met de pijltjestoetsen verlegt. Je moet hierbij wel even opletten dat de videoweergave op de tijdlijn van de clip niet paars wordt. Als dat gebeurt, betekent dit dat het eerst of laatste frame van een clip wordt herhaald.
Als alternatief voor de rolling edit kun je de slip edit gebruiken. Daarbij verleg je zowel het inpunt als het uitpunt van één enkele clip. Om dit te kunnen doen klik je eerst met de muis op het inpunt en daarna met ingedrukte crtl-toets op het uitpunt van diezelfde clip.

Spring naar toolbar