Xilisoft Video Converter Ultimate

avchd-converteren-xilisoft-100

Xilisoft Video Converter Ultimate

De Xilisoft Video Converter Ultimate is een prima converter zolang u er geen bestanden mee converteert boven de resolutie van 1440 x 1080. De converter is stabiel en beschikt over de prettige eigenschap dat u behalve meerdere bestanden in een batch kunt verwerken ook aan ieder bestand afzonderlijk meerdere profielen kunt koppelen. Dit scheelt een hoop tijd en werkt erg overzichtelijk.

Er is een speciaal exportmenu voor HD. Xilisoft Video Converter Ultimate kan exporteren naar HD-MPEG-2, HD-AVI en HD-MP4. De profielen kunt u handmatig aanpassen via de geavanceerde instellingen. Let er hierbij wel op dat als u de bitrate verhoogt u dat ook doet met de maximale bitrate anders bent u niet in staat de bestanden e converteren. De aangepaste templates kunt u opslaan, zodat u vanuit het snelmenu ze kunt selecteren.

avchd-converteren-xilisoft

De AVCHD-bestanden kunt u exporteren met een maximale bitrate van 12 Mbit/s. Dat was niet genoeg om de kwaliteit van de  Full HD bestanden te waarborgen. Compressiefouten en blokvorming waren het resultaat. De AVCHD-bestanden met de HD-resolutie van 1440 x 1080 zagen er wel goed uit.

Xilisoft Video Converter Ultimate heeft nog een aantal extra’s aan boord zoals een ingebouwde editor, een handige bitrate converter en een CPU-gebruiksmeter. Deze converter is erg prettig om mee te werken maar helaas niet geschikt voor het converteren van AVCHD-bestanden in de hoogste resolutie.

avchd-converteren-xilisoft-resultaat

Naam Xilissoft Video Converter Ultimate
Leverancier Xilisoft
Website xilisoft.com
Prijs € 44
Import
MTS Ja
M2TS Ja
Exportformaat
MPEG -2 Ja
AVI MPEG-4 V2 Ja
WMV HD Ja
AVI DV25 Nee
Uncompressed avi Nee
Overig
Max MPEG 2 HD Bitrate 12 Mbit/s
Kwaliteit Matig