Video Easy 3 HD

teaser-magix-video-easy-3-hd

Video Easy 3 HD

Mensen op een zeer eenvoudige wijze een filmpje laten inladen, bewerken en exporteren is het doel Magix Video Easy 3 HD. Doorgaans kun je zaken eenvoudiger maken door een duidelijke interface aan te bieden, alle overbodige extra’s te schrappen en een feilloze werking te garanderen.

Met de interface van de inmiddels derde versie van Video Easy is niets mis. Deze ziet er goed uit en door de nieuwe grote knoppen en duidelijke vensters. Het enige moment waarop deze visie wordt verlaten tijdens de exportfase. Dan wordt je bij de geavanceerde instellingen voor het branden naar een schijf geconfronteerd met de meest moeilijke termen waar zelfs zeer ervaren editors moeite mee hebben. Het zou beter zijn deze knop, net zoals bij het exporteren naar een bestand te verwijderen.

magix-video-easy-3-hd

In de vorige versie was het aantal functies om iets leuks te maken van de video zo erg beperkt, dat het onmogelijk was om geluid of commentaar toe te voegen aan je montage. Dit is nu verholpen en zowel commentaar als geluid zijn met een druk op de knop toe te voegen. Voor de rest is er niet veel veranderd. Je kunt video’s alleen inkorten via de monitor, er een aantal simpele effecten en overgangen en je hebt de optie om de kleuren bij te stellen en titels te maken. In de exportfase zijn er twee nieuwe opties bijgekomen. Je kunt nu direct exporteren naar Facebook of naar een mobiel apparaat. Alles bij elkaar genomen zijn alle functies bij elkaar afdoende om een zeer simpel filmpje te maken.

Dit moet je dan wel in sd-formaat doen of zonder effecten en overgangen in hd avchd-formaat. Aangezien de meeste mensen werken in hd, is dit een groot minpunt van Video Easy 3 HD. Zelfs als je beschikt over een supersnelle computer en de preview resolutie verlaagt, is de video onafspeelbaar bij het gebruik van effecten. Daarnaast is de prijs voor dit pakket veel te hoog in vergelijking met een aantal andere simpele videobewerkingspakketten.

Magix Video Easy HD 3

Naam: Magix Video Easy HD 3
Website: www.magix.nl
Prijs: € 49,99