Movavi Video Converter 11

teaser-movavi-video-converter-11

Movavi Video Converter 11

Met Movavi Video Converter kon je al tussen tal van bekende bestandsformaten converteren, maar aan dat rijtje is in deze elfde versie de conversiemogelijkheid naar webm, mkv en avchd toegevoegd. Op die laatste twee formaten is niets aan te merken, maar op webm wel. Wat je ook probeert en welke instelling je ook verandert, de kwaliteit valt tegen.

De kwaliteit van alle andere exportmogelijkheden is uitstekend te krijgen, maar dat gaat niet zomaar. De presets van Video Converter 11 zijn alles behalve perfect. Vaak staan de bitrates te laag, worden er geen B-frames voor betere encoding ingesteld en staat de standaard encoding op fast in plaatst van slow. Verander je deze instellingen dan is er vaak weinig verschil met het origineel. Prettig is, dat je de kwaliteit snel kunt beoordelen met de nieuwe preview optie. Door die in te zetten wordt eerst een klein gedeelte van de video geëncodeerd, die je vervolgens kunt beoordelen.

movavi-video-converter-11

Handige nieuwe functies zijn de watch folder, zodat video’s geplaatst in die map automatisch worden geconverteerd en de optie om individuele dvd hoofdstukken te converteren. Het encodeerproces verloopt razend snel als je bestanden met de h.264-codec converteert. Dan schakelt Video Converter de Cuda-technologie in, waardoor de videokaart helpt bij het encodeerproces.  Deze functie was er ook al in versie 10, maar de ondersteuning lag toen rond de tien procent. Nu is dat gemiddeld zestig procent. Dit levert bij een conversie van twee minuten video ruim dertig minuten winst op.

Voordat je een druk op de knop geeft om te converteren, kun je in deze versie direct aangeven of je de bestanden daarna wilt uploaden naar YouTube of Facebook. Converteer je naar FLV, dan heb je de mogelijkheid om direct een webpagina te genereren met een embedded player.

Movavi Video Converter is zo langzamerhand een serieuze converter aan het worden die goede kwaliteit levert voor weinig geld. Dat is een ontwikkeling die we graag zien.

Movavi Video Converter 11

Website: www.movavi.com
Prijs: € 22,95

Cyberlink PhotoDirector 2011
Video Easy 3 HD