Nieuwe belangrijke patch voor Pinnacle Studio 16

vier-avchd-hd-cameras-teaser

Nieuwe belangrijke patch voor Pinnacle Studio 16

Corel heeft een patch uitgebracht voor Pinnacle Studio 16. De belangrijkste wijziging is dat de exporter sterk is verbeterd. Daarnaast kunt u nog een aantal functionele verbeteringen verwachten.

De patch die is te downloaden van http://corel.force.com/index/articles/en_US/Master_Article/Pinnacle-Studio-16-Patch-History update Pinnacle Studio naar versie 16.1. Let er wel op dat u uw originele installatiebestanden bij de hand hebt, want daar wordt tijdens de installatie naar gevraagd.

De belangrijkste vernieuwing is dat de exporter is verbeterd. De optie om te exporteren naar H264/AVCHD is er niet meer. Daarvoor krijgt u in de plaats een export optie naar Transport Stream MTS. Het voordeel hiervan is dat met deze exportoptie u de beschikking krijgt over de betere entropy encoding methode CABAC. De kwaliteit van de export is daardoor beter.

Helaas is Corel er niet in geslaagd optimaal gebruik te maken van de GPU bij het encoderen van H.264-video. Met een gemiddelde load van 9% op het geheugen en 2% op de processor is dit niet best te noemen. Het exporteren naar MTS duurt dan ook lang.

Een andere optie die is verbeterd is de export naar MOV. Daar kunt u nu gebruik maken van een maximale bitrate van 25 Mbit/s. Helaas is de maximale bitrate van MP4-bestanden beperkt gebleven tot 12 Mbit/s.

 

Andere vernieuwingen

Er zijn een aantal vernieuwingen in de lay-out doorgevoerd. Zo is de master volumemeter nu permanent zichtbaar onder de spoorkoppen en staat voor de spoorkoppen voor elk spoor afzonderlijk een volumemeter.

Het navigatievenster van de bibliotheek is nu ook in de Film-modus permanent zichtbaar te maken, waardoor u sneller door de media kunt navigeren.

Op de tijdlijn kunt u nu door de video navigeren door gebruik te maken van het muiswieltje.

Er is boven de tijdlijn een pictogram toegevoegd om sporen bij te plaatsen op de tijdlijn.

Het is tevens iets eenvoudiger geworden om de effecten in te stellen. De invoerboxen van de paramters zijn voorzien van een aanklikbaar randje (wordt oranje) en nadat deze aanstaat, kunt u met de pijltjes toetsen de instellingen aanpassen.

Jammer is dat de oranje randen rond de geselecteerde vensters zijn verdwenen. Dit merkt u vooral als u trimt via de bronmonitor, omdat hier nog steeds een bug zit die ervoor zorgt dat de navigatie niet altijd optimaal werkt via het toetsenbord. In dat geval is het onduidelijk welk venster er actief is door het ontbreken van de selectielijnen.

De laatste vernieuwing is de exportmogelijkheid vanuit het bestandsmenu naar een pakket bestand met je montage.