Ulead Media Studio Pro 8

ulead_msp8

Ulead Media Studio Pro 8

Wie iets meer uit de montage wil halen dan de consumenten pakketten kunnen bieden en niet meer dan vierhonderd euro wil betalen, is aangewezen op Ulead Media Studio Pro. Dit professionele pakket kent na ruim twee jaar eindelijk een nieuwe versie. Media Studio Pro bestaat uit twee delen: een videobewerkingspakket en DVD Moviefactory 4. Voorzien van een nieuw, zeer strak en overzichtelijk uiterlijk levert Ulead een prima editor af die voorzien is van de nieuwste opties om verbluffende dvd’s te maken.

Een in het oog springende verandering is de mogelijkheid om gebruik te maken van meerdere tijdlijnen. Dit biedt de editor de mogelijkheid om de montage in verschillende stukken op te delen. De tijdlijnen kunnen worden genest waardoor de overzichtelijkheid wordt vergroot.
Ook het audio-gedeelte is sterk vernieuwd. Een volwaardige ondersteuning voor het creëren en exporteren van 5.1-geluid gecombineerd met nieuwe audio-effecten en een goede mixer levert een prima basis voor een fantastische dvd.

Ulead Media Studio Pro is een goede sub-topper.

 

 

Jammer is dat Media Studio Pro nog steeds niet is voorzien van een bron- en previewvenster. Dit gemis wordt nog eens versterkt door het wel zeer kleine venster voor het corrigeren van kleuren in de video en de kleine beelden bij het trimmen van de clips.
Ulead doet een handreiking naar mensen die overstappen van consumenten pakketten door de functie Smart Compositor in te bouwen. Met Smart Compositor kunnen snel en efficiënt leuke montages worden gemaakt.

De mogelijkheden voor kleurcorrectie zijn erg beperkt in Media Studio Pro.

 

 

De export mogelijkheden zijn zeer breed. Nieuw zijn de mogelijkheden om dvd’s te maken met DVD Movie Factory en de ondersteuning van hdv. De mpeg-encoder is van alle gemakken voorzien en levert een prima kwaliteit video af.

Conclusie

Ulead heeft met Media Studio Pro een prima troef in handen om het gat tussen de consumenten en professionele pakketten op te vullen. Media Studio Pro is een zeer goede en complete editor die eenvoudig is te bedienen.

Ulead Media Studio Pro 8

Systeemeisen: Pentium 4, 2,8 MHz, Windows 2000/xp, 256 MB ram (voor werken met hdv 1 GB ram)
Prijs: 360 euro
Website: www.ulead.com