Roxio Videowave 8

Dvd-authoring met Videowave 8 is super eenvoudig, maar zeer beperkt.

Roxio Videowave 8

Roxio heeft net zoals Nero er voor gekozen een multimedia suite uit te brengen die u een totaal oplossing moet bieden voor het bewerken van foto- en videomateriaal, het maken van een dvd en het branden van allerlei varianten van cd’s en dvd’s. Het montagepakket Videowave 8 kunt u gebruiken voor het bewerken van de video. Videowave kent weinig vernieuwingen ten op zichte van versie 7. U kunt nu werken met breedbeeld en hdv-materiaal, dvd-r importeren en een dvd authoren.

De interface van Videowave ziet er simpel uit. In dit programma is het bijna niet mogelijk de weg kwijt te raken. Het projectenvenster geeft een duidelijk beeld van alle bestanden en beschikt over extra functies om bestanden te kenmerken en snel op te zoeken. Alle bewerkingen moeten worden uitgevoerd op een enkele videotrack en één overlay track. Er zijn genoeg effecten en overgangen, maar u kunt deze niet aanpassen of voorzien van keyframes. Het trimmen van de videoclips is lastig omdat u geen preview krijgt te zien.

De audio mogelijkheden zijn beperkt tot het importeren en opnemen van geluid. U kunt nog wel geluid mixen maar het pakket ontbeert audio-effecten en surround mogelijkheden.

Dvd-authoring met Videowave 8 is super eenvoudig, maar zeer beperkt.

 

 

De stabiliteit van Videowave is niet goed. Regelmatig crashte het programma. Dit kwam voor bij het invoeren van negatieve waarden om slow motion te bewerkstelligen, maar ook als op de interne videotrack de video werd bewerkt.

Voor het maken van een dvd kunt u gebruik maken van het simpele DVD Express of het uitgebreidere MyDVD 8. DVD Express levert een dvd af met een statisch menu. De keuze uit menu’s is beperkt tot drie dat veel te weinig is, omdat u ze ook niet kunt importeren. Door uw montage te bewerken in MyDVD krijgt u meer bewegingsvrijheid. Ook hier moesten we constateren dat het programma niet stabiel werkte en de keuze uit menu’s zeer klein was.

Freeware voor maken van dvd
Adobe Production Studio Premium