Ulead DVD Workshop AC3

Ulead DVD Workshop AC3

Ulead DVD Workshop AC3

Ulead DVD Workshop AC3

De goed ogende maar vooral grote doos van DVD workshop moet de consument er van overtuigen dat het hier gaat om een professioneel DVD authorings-pakket. Zeker als u de versie ziet met ondersteuning voor AC3, zult u geen moment twijfelen aan de juistheid van uw aanschaf. Maar helaas is niets minder waar.
Het uiterlijk van DVD Workshop heeft veel weg van zijn jongere broertje DVD MovieFactory. De importfuncties komen praktisch overéén. Weliswaar is DVD Workshop niet in staat is om direct naar DVD te capturen maar kan daarentegen wel Dolby Digital AC3 audiobestanden importeren.

Ulead DVD workshop ac3

Pas bij het maken van het dvd-menu worden de eerste verschillen duidelijk. DVD Workshop beschikt over een grotere aanpasbare bibliotheek van templates waaruit u kunt kiezen en stelt u in staat om templates te importeren uit Photoshop of PhotoImpact. Het tweede belangrijke verschil met MovieFactory is dat u de menuknoppen kunt aan passen. Helaas ontbreken de geavanceerde opties. Er is geen timeline waardoor u de audio kunt afstemmen op de video, geen mogelijkheid om meerdere audio-sporen te gebruiken en geen ondersteuning voor ondertiteling.
Ook bij de export functies zijn de verschillen maar minimaal. De audio bitrate is nu aan te passen en u krijgt de mogelijkheid het geluid te encoderen naar Dolby Digital (AC3). Alhoewel de opties voor Dolby Digital anders doen vermoeden, wordt alleen Dolby Digital stereo ondersteund en niet het zo gewilde 5.1 geluid. De encodering naar AC3 verloopt slecht in DVD Workshop. Geïmporteerde 5.1 AC3-bestanden worden omgezet naar mpeg-audio evenals achtergrondmuziek bij menu's.
DVD Workshop biedt meer dan DVD MovieFactory maar niet afdoende om de 250 euro meerprijs te rechtvaardigen. Misschien dat de volgende versie het predikaat professioneel verdient, nu is dat zeker niet het geval.