Storyboard tools

teaser-storyboards-storyboard-tools

Storyboard tools

Storyboard tools

Storyboard Tools heeft een onaantrekkelijke en onduidelijke interface. Er zijn geen wizards die u door de eerste stappen heen helpen en u wordt na installatie geconfronteerd met een scherm a la Notepad uitgebreid met veel kleurige pictogrammen. De helpfunctie werkt niet dus u moet zelf alles uitzoeken.

Iedere scene heeft een eigen tabblad. Na het aanmaken van een nieuwe afbeelding waarop we ons shot kunnen tekenen verschijnt er een wit vlak met een voorgedefinieerde tekst. Door met de rechter muisknop op het vlak te klikken, kunt u een aantal instellingen aanpassen. U kunt de grootte bepalen, of de afbeelding breedbeeld, begeleidende teksten toevoegen en de locatie aangeven.

storyboards-storyboard-tools

De tekenmiddelen zijn beperkt. U kunt onder meer lijnen trekken, een cirkel of rechthoek maken, een lijnpoppetje gebruiken en verschillende pijlen toevoegen die de camerabewegingen weergeven. Er is een simpel kleurpalet om de kleuren aan te passen en u kunt de dikte van de lijnen bepalen. Erg vervelend is dat u de getekende objecten direct goed moet positioneren en de juiste grootte moet geven, omdat ze niet te verschuiven of aan te passen zijn. Dit maakt het werken met Storyboard Tools bijna onmogelijk en in ieder geval vreselijk irritant. U kunt wel bitmaps importeren, zodat u het tekenwerk in een ander programma kunt verrichten.

De complete storyboard kan worden geprint of uw kunt er een HTML-pagina van maken. De begeleidende teksten ontbreken in beide gevallen want die moet u apart uitdraaien.

Storyboard Tools is alleen maar handig omdat het scènes en shots kan combineren. Maar als u handig bent met een tekstverwerker kunt u waarschijnlijk sneller en vooral ook een beter resultaat bereiken.

Storyboard Tools

Naam:  Storyboard Tools
Website: http://members.madasafish.com/~iantopeg/Storyboard.htm
Prijs: € 19,91

Andere storyboard software: