Sorenson Squeeze 8

sorenson-squeeze-8-teaser

Sorenson Squeeze 8

Een goede converter die in batch na tal van verschillende formaten kan exporteren en daarbij zeer hoge kwaliteit aflevert, is een must have voor iedereen die veel video encodeert. Sorenson Squeeze behoort al jaren lang tot één van de betere converters. De achtste versie bevat een aantal nieuwe functies en is in prijs verlaagd.

Moest je in de vorige versie nog met een omweg m2ts en mts bestanden importeren, nu is dat niet meer noodzakelijk. Daarnaast zou het nu tevens mogelijk moeten zijn om een dvd-folder te importeren en is er ook een nieuwe functie om ondertitelbestanden te kunnen selecteren. Maar wat we ook probeerden, het lukte ons niet om een dvd te importeren en de bijbehorende ondertiteling te selecteren. De help biedt geen uitkomst, omdat deze nog naar de vorige versie verwijst.

sorenson-squeeze-8

Te converteren bestanden kun je nog steeds in een job verwerken en daaraan één van de vele exportformaten toekennen zoals mkv, mp4, mov, webm, wmv, flv en mpg. Nieuw zijn de mogelijkheden om te exporteren met de adaptive bitrates templates voor Quicktime, Adobe en Microsoft streaming servers, waardoor een bestand te optimaliseren is voor verschillende streaming snelheden.

Tevens is er een nieuwe optie om bestanden te encoderen met de open source variant van H.264, namelijk x.264. Voordeel van deze codec is de grote vrijheid die je krijgt om de 84 parameters in te stellen. Hoe je die parameters het beste kunt instellen moet je grotendeels zelf uitvinden. Er worden weliswaar voor het eerst korte omschrijving per parameter gegeven, maar die spreken lang niet altijd voor zich.

De kwaliteit die Sorenson Squeeze 8 levert is uitstekend. Squeeze 8 blijft een veelzijdige en stabiele converter, maar had zeker over meer documentatie mogen beschikken om het onderste uit de kan te kunnen halen bij het instellen van de velen parameters. Gelukkig heeft Sorenson wel iets aan de hoge prijs gedaan. Deze is hondervijftig euro goedkoper dan voorheen.

Sorenson Squeeze 8

Naam: Sorenson Squeeze 8
Website: www.sorenson.com
Prijs: € 440,-