Corel WinDVD Pro 11

teaser-windvd-pro-11

Corel WinDVD Pro 11

Het heeft even geduurd, maar Corel WinDVD Pro 11 ondersteunt nu ook 3D-video. Het herkent automatisch de verschillende 3D-formaten sequential  en side by side en anaglyph. Daarnaast kun je tevens 2D films realtime bekijken in 3D. Dit ziet er misschien wat minder florissant uit, maar het werkt wel.

Goed is dat alle 3D-weergave formaten worden ondersteund. Voor full 3D is de Nvidia 3D Vision kit vereist met een 120 hz monitor. Voor row-interleaved een gepolariseerde monitor, maar je kunt de beelden altijd bekijken in anglyph-formaat met de bijgeleverde rood-cyaan bril. Wil je de 3D-film bekijken op je 3D-televisie dan kun je tenslotte gebruik maken van de HDMI 1.4 output.

De automatische instellingen om 3D-formaten te herkennen, werkt uitstekend. Dit in tegenstelling tot de herkenning van de grootte van je monitor. Deze moet je handmatig instellen door de juiste instelling op de inch-balk te kiezen.
Behalve de complete 3D-functionaliteit zijn er ook een aantal kleine vernieuwingen. Videobestanden kunnen nu worden toegevoegd aan een afspeellijst via drag and drop uit de Windows verkenner. Je mag verschillende lijsten aanmaken, die eenvoudig zijn te selecteren via het snelmenu onder de rechtermuisknop.

windvd-pro-11-3d

Avchd-beelden spelen zonder problemen af en de CPU wordt daarbij nauwelijks belast. Het meeste werk wordt gedaan door de GPU van zowel Nvida als AMD grafische kaarten door de ondersteuning van GPU-acceleratie. Met een gemiddelde belasting van 24 procent op die GPU mag je stellen dat die implementatie is geslaagd.

De laatste vernieuwing zou  de verbeterde TimeStretch zijn die volgens de beschrijving het geluid niet meer zou vervormen. Maar net zoals in WinDVD 10 kregen we het niet voor elkaar deze functie te activeren.

WinDVD Pro 11 is weer helemaal bij de tijd nu het 3D ondersteunt. Los van het feit dat de TimeStretch functionaliteit niet werkte, is deze mediaspeler zeer goed . Het is prettig in de bediening en het speelt het vrijwel alles af.

Corel WinDVD Pro 11

Naam: Corel WinDVD Pro 11
Website: www.corel.com
Prijs: € 69.98