Sorenson Squeeze 5

teaser_sorenson5_box

Sorenson Squeeze 5

Het omzetten van videobestanden van het ene naar het andere formaat is een tijdrovend karwei.
De kracht van Sorenson Squeeze 5 is dat alle taken van het encoderen en converteren van video voor u worden geautomatiseerd en dat het bijna met ieder denkbaar bestandsformaat overweg kan. Voeg hier stabiliteit en kwaliteit aan toe en het resultaat is een goed bruikbaar pakket.  Het grote gebrek dat Squeeze in vorige versies kende was de ingewikkelde manier waarop alles werkte. Het koste vaak de nodige tijd om een bepaalde functie te vinden of om deze toe te kennen aan een bepaald videobestand.

In Squeeze 5  is de gebruiksvriendelijkheid verbeterd. Al bij het starten van Squeeze vallen de extra vensters op die u bij de hand nemen om een taak te volbrengen. Was het voorheen nog dat u zelf verstand moest hebben van de verschillende codecs om een video te encoderen; nu kunt u volstaan met het kiezen van een doelgroep als bijvoorbeeld webgebruik, iPhone of blu-ray. Daarnaast kent ieder venster nu een zoek optie zodat snel kunt zoeken tussen de honderden presets en filters .

Ook het menu onder de rechtermuisknop is verbeterd. Vanuit hier kunt u nu direct naar de videofilters om scherpte, kleuren of kaders aan te passen.

Squeeze 5 is een stuk gebruiksvriendelijker geworden

Squeeze 5 is een stuk gebruiksvriendelijker geworden

Sorenson Squeeze is Hd-ready

Squeeze kan zich nu ook meten met de concurrentie op hd terrein. Alle hd-codecs (mpeg-2, avc/h264 en vc1) worden ondersteund evenals de audiocodecs voor het encoderen naar surround geluid.  Alle taken kunnen in een batch worden verwerkt zodat u kunt volstaan met  neerzetten van bestanden in een watch folder om de gehele conversie tot uiteindelijk output naar een ftp-server te realiseren.

Conclusie

Sorenson Squeeze 5 is een prettig pakket geworden om mee te werken. Ook beginners zullen er nu mee uit de voeten kunnen. Wilt u alleen video omzetten naar flashbestanden of mpeg-4, dan kunt u de goedkopere flash versie aanschaffen.

Sorenson Squeeze 5

Flash versie €125,-  Standaard versie €314,-  pro versie € 377,-
www.sorensonmedia.com

4 sterren

+ Goede kwaliteit
- Niet altijd even eenvoudig

Alternatieven: Discreet  Cleaner XL (€ 374,-), Movavi Videosuite (€ 38,-)