Sonic MyDVD 6 Studio Deluxe

Door totale integratie van alle brandmogelijkheden, hoopt Sonic de markt te veroveren.

Sonic MyDVD 6 Studio Deluxe

Er is maar één doel dat Sonic voor ogen heeft met de nieuwe versie van MyDVD Studio Deluxe: de eerste plek veroveren onder de brandprogramma's voor de pc. Om dit te bereiken was een totale redesign nodig van MyDVD Studio. Niet langer krijgt u drie afzonderlijke pakketten voorgeschoteld om dvd's te authoren, data of muziek cd's te maken of om cd's of dvd's af te spelen. De losse pakketten MyDVD, RecordNow en Cineplayer zijn nu met elkaar verweven en bieden u alle mogelijkheden die u nodig heeft voor het branden van cd's of dvd's.

Het beginvenster toont u alle hoofdopties. U kunt kiezen voor het maken van een dvd, video-cd, of audio-cd, maar u kunt ook bestaande data archiveren, kopieën maken van bestaande cd's of dvd's, labels maken of allerlei informatie verkrijgen over bestaande optische schijven. MyDVD ondersteunt alle formaten dvd en is ook te gebruiken met dual layer +R branders. Behalve totale integratie van de verschillende pakketten zijn de meeste vernieuwingen terug te vinden bij het authoren van cd's en dvd's.

Door totale integratie van alle brandmogelijkheden, hoopt Sonic de markt te veroveren.

Door totale integratie van alle brandmogelijkheden, hoopt Sonic de markt te veroveren.

 

DVD-authoren
De importfuncties van MyDVD zijn verruimd. Naast het direct capturen van camera of televisie en laden van avi- en mpg-bestanden, kunt u nu ook DivX- en mpeg-4-bestanden in uw projecten verwerken. Tevens is het mogelijk om foto's direct van de camera te importeren of om dvd's te bewerken die niet met Sonic software zijn gemaakt. Het importeren van dit materiaal kost wel de nodige tijd, maar u heeft daarna wel de vrijheid dit materiaal te verweven met uw eigen beelden. Daarnaast zal de ondersteuning van breedbeeld beelden veel gebruikers verblijden.
Al het geïmporteerde materiaal kunt u verwerken in menu's. De hoeveelheid menu's zijn sterk uitgebreid en u heeft meer vrijheid om knoppen te plaatsen en aan te passen. Zit er geen menu bij die u mooi vindt, dan kunt u in Photoshop een eigen menu maken.

DVD's met een slideshow kunnen tevens worden gebruikt om uw originele digitale foto's te archiveren.

DVD's met een slideshow kunnen tevens worden gebruikt om uw originele digitale foto's te archiveren.

 

Kon u in de vorige versie nog maar één audiotrack selecteren, nu kunt u net zoveel songs selecteren als u wilt. Dit is zeker handig bij het maken van slideshows. De hoeveelheid foto's die u kunt gebruiken per slideshow is namelijk verhoogd van 99 naar duizend. Deze grote hoeveelheid foto's kunt u eenvoudig selecteren door complete mappen te importeren. Jammer is dat de hoeveelheid overgangen die u kunt gebruiken voor uw slideshow zeer beperkt is.
Het exporteren van uw dvd is sterk verbeterd. U heeft meer vrijheid in het bepalen van de kwaliteit door een keuze te maken voor High Quality, Standard Play, Long Play en Extended Play en u kunt mpeg-2 bestanden maken. Kiest u voor de hoogste kwaliteit, dan moet u wel geduld hebben. Het encoderen van 165 afbeeldingen met vijf mp3'tjes kostte maar liefst 45 minuten zonder branden.
MyDVD ondersteunt Open-DVD Compliant dvd's. Dit houdt in dat u altijd een eenmaal gemaakte dvd opnieuw kunt bewerken. U heeft hiervoor niet meer het originele materiaal nodig. Een andere handige functie is dat MyDVD u de mogelijkheid biedt om originele afbeeldingen te archiveren op de dvd. Op die manier bouwt u een handig archief op van uw digitale foto's. Met de bijgeleverde Disc Labeler kunt u ter afronding van uw dvd's, labels maken voor de dvd's en inlay's creëren voor de dvd hoesjes.

Conclusie
MyDVD Studio Deluxe 6 is een prima pakket waarmee iedereen zonder enige moeite mee uit de voeten kan. Weliswaar is het pakket niet snel in het uitvoeren van specifieke functie als importeren en encoderen, maar de kwaliteit is goed. MyDVD biedt u alle brandmogelijkheden die u kunt wensen.
De integratie van het dvd-authoren met andere brandmogelijkheden is handig en een goedkoop alternatief als u nog niet beschikt over andere programmatuur. Vervelend is wel dat dit pakket niet werkt als Nero op uw computer is geïnstalleerd en dat niet afgeronde dvd's alleen te bekijken zijn met Cineplayer.

Systeemeisen Windows XP, Windows 2000
Pentium 1 GHz
128 MB Ram
DVD-speler
10 GB harddisk
Prijs MyDVD Studio Deluxe 6 €81,01
Info Sonic
Publicatie PCM 2, 2005

 

Functieoverzicht

Productnaam MyDVD Studio Deluxe 6
Bedrijf Sonic
Prijs € 81,01
website www.sonic.com
Systeemeisen
Besturingssysteem Windows XP
Intern geheugen 128 MB
Harde schijf 10 GB
Processor 1 GHz
DVD support DVD-R(W), DVD+R(W)
Importeren
Directshow capture x
Capture naar mpeg x
DVD+VR x
Capture naar mpeg x
Capture direct naar DVD x
Videobestanden mpeg-1, mpeg-2, AVI, Quicktime, ASF, IFO, vob, DivX, mpeg-4
Audiobestanden MPEG audio, WAV, MP3, AC3 (stereo), MP2, AIF,ABS,WMA
Afbeeldingen BMP, JPG, PSD, PNG, , PCT, TGA, TIF
DVD Authoring
Edit dvd-rw of +rw x
Video knippen x
Vervangen audio bij video x
Meerdere audio sporen -
Hoofdstuk keuze x
Timeline -
Importeren van menu's x
Genoeg keuze uit menu's / knoppen x
Geanimeerde menu's x
Lettertypen menu aanpassen x
Knoppen menu aanpassen x
Selecteren achtergrond voor menu x
Ondersteuning submenu's x
Audio toevoegen aan menu x
Ondertiteling / editor -
Slideshow x
Overgangen voor video of slideshow x
Exporteren
Geen encodering van compliant mpeg x
Preview DVD x
Link verificatie -
DVD-rom content -
Aanpassen mpeg-instelllingen x
Ondersteuning breedbeeld (16:9) x
Audio PCM, AC3 (stereo)
Keuze VBR of CBR -
Aanpassen data rate -
Kopieer beveiliging -
Regio keuze -
DVD schrijven naar HD x
Disk Image x
Media DVD, SVCD, VCD
Backup
Muziek x
Data-cd's x
Image schijven x
Back-up over meerdere schijven x
Omzetten cd naar mp3 x
Disc Labeler x
Audio toevoegen aan menu x
Informatie over cd's en dvd's x
Audio bibliotheek beheer x