Sony Vegas Pro 9

teaser-vegas-pro-9-100x100

Sony Vegas Pro 9

Het montageproces in Vegas pro verloopt soepel en stabiel.  Videobeelden met effecten en HD-video worden zonder problemen afgespeeld en mocht het wel een keer te veel zijn voor de computer dan kunt u of de previewkwaliteit verlagen of tussentijds delen renderen.

Vegas-pro-9-production-assistant

Om het montageproces te vereenvoudigen brengt Sony samen met Vegas Pro de plug-in Production Assistant op de markt. Deze plug-in, die € 170,11 kost en ook met Vegas Pro 8 werkt, is bedoeld om repeterende montagetaken te automatiseren.  De plug-in doet dit fantastisch.

Een voorbeeld. Stel u maakt regelmatig filmpjes met dezelfde video- en audio-instellingen en voor die filmpjes maakt u altijd gebruik van een aantal vaste elementen.  Denk hierbij aan een intro, Lower Thirds om namen weer te geven, titels, afbeeldingen en een aftiteling. Al met al een vervelend karwei waar weinig eer aan te behalen is. Door nu de standaard instellingen samen met de media bestanden op te slaan in een template in Production Assistant, hoeft u de volgende keer alleen maar deze template te selecteren om van start te kunnen gaan.

Vegas-pro-9-production-assistant-tools

Maar ook tijdens de montage zijn er veel processen die geautomatiseerd kunnen worden. Het plaatsen van hoofdstukmarkers, het samenstellen van een fotoshow met pan bewegingen en overgangen, het aanpassen van de beeldverhoudingen of bijvoorbeeld het normaliseren van audio zijn allemaal processen die kunnen worden vereenvoudigd. De verschillende onderdelen van Production Assistant, zoals Montage Tool, Motion Tool en Lower Thirds Tool kunt u vanuit Vegas Pro starten. Met de handleiding bij de hand zult u snel bekend raken met de kracht van deze plug-in.  Tevens kan de Production Assistant u ook behulpzaam zijn in de exportfase. Door alle uitvoermogelijkheden eenmaal te definiëren kunt u al uw werk voortaan in een batch exporteren.