Magix Foto Premium

teaser-magix-foto-premium

Magix Foto Premium

Foto Premium is een verzameling van een aantal Magix programma’s voor het beheren, bewerken en publiceren van foto’s.  Werden eerder al Xtreme Photo designer 7, Xtreme Graphic designer 2 en Foto Manager 2007 gebundeld tot Photo & Graphic Designer 2, in Foto Premium is daar Magix Foto’s op CD & DVD 8 deluxe aan toegevoegd.

Foto Premium kent bijna geen vernieuwingen omdat de pakketten waaruit het bestaat al langer op de markt zijn. Naast Foto Manager 2008 is Foto’s op CD & DVD 8 deluxe het enige pakket met nieuwe functionaliteit.  De meerwaarde van Foto Premium moet dan ook vooral gezocht worden in de compleetheid er van en de samenwerking tussen de individuele pakketten. Met die compleetheid zit het wel goed.

magix-foto-premium-verschil

 

Foto’s

Xtreme Photo Designer is bedoeld voor het optimaliseren en bewerken van uw foto’s. Behalve de standaardopties voor het verbeteren van contrast, kleuren en helderheid beschikt  het pakket ook over tal van effecten, de optie om rode ogen te verwijderen, maskeer- en tekenmiddelen en een plug-in om de kleine oneffenheden van de huid te verwijderen. Jammer genoeg kan Xtreme Photo Designer slecht over weg met omvangrijke afbeeldingen. Foto’s zien er dan korrelig uit totdat de resolutie drastisch is verlaagd.

Tekenen en ontwerpen

Met het illustratieprogramma Xtreme Graphic Designer kunt u veel meer dan alleen simpele bewerkingen uitvoeren op foto’s. U kunt er op een eenvoudige wijze mee tekenen en allerhande ontwerpen mee maken zoals wenskaarten, visitekaartjes, briefpapier, flash-banners en zelfs websites. Dit gaat allemaal intuïtief en met groot gemak en daarom is het zeer plezierig met Xtreme Graphic designer te werken.

Magix-foto-8-deluxe

 

Publiceren

Met Foto’s op CD & DVD 8 kunt u uw foto’s nu ook branden op Blu-ray en direct plaatsen op YouTube. U kunt de fotoshow geheel zelf samenstellen en voorzien van overgangseffecten, achtergrondmuziek en dynamische menu’s of hiervoor de assistent gebruiken.  Behalve de vernieuwde export opties, zijn er ook een aantal nieuwe effecten en kunt u gebruik maken van een nieuwe muziek editor. Met Foto’s op CD & DVD 8 kunt u snel een goede fotoshow in elkaar zetten en dankzij de Mainconcept encoder is de kwaliteit gegarandeerd..

Foto’s beheren

Met Foto Manager kunt u afbeeldingen organiseren, optimaliseren, previewen en exporteren. Het programma accepteert de meeste bestandsformaten, maar geen RAW- en TIF-bestanden en dat valt tegen.
Het  organiseren van foto’s gaat makkelijk. U kunt albums en subalbums aanmaken, de afbeeldingen voorzien van commentaar, de foto’s in categorieën onderbrengen en er een sterrenwaardering aan toekennen. Op die manier vindt u snel de juiste foto in uw collectie terug.

Het belangrijkste wat we missen in Foto Manager is de spilfunctie die het zou moeten vormen tussen de verschillende programma’s . Er is namelijk geen enkele mogelijkheid om bestanden te laten openen door één van de andere pakketten binnen Foto Premium.

Eenheid

Maar niet alleen Foto Manager werkt niet samen met de andere pakketten. Alle programma’s van Foto Premium staan volledig op zichzelf. Voor u als gebruiker is dat lastig omdat u vier verschillende pakketten eigen moet maken. Ze hebben allemaal een andere interface, verschillende navigatiemenu’s en werkwijze. Behalve dat dit lastig is, irriteert het ook dat u met het ene pakket wel bepaalde bestanden kunt importeren, bewerken en uitvoeren naar HD en met het ander niet.

Conclusie

Zoals gewend van Magix, krijgt u altijd waar voor u geld. Op de compleetheid van Foto Premium valt dan ook weinig aan te merken alsook het gemak waarmee u foto’s bewerkt, illustraties maakt of fotoshow publiceert. Grootste probleem is het ontbreken van samenwerking tussen de individuele pakketten, waardoor u onnodig veel tijd kwijt bent aan het bekend raken met de individuele mogelijkheden en beperkingen van de pakketten. En dat dit soms ook nog eens gepaard gaat met ergernissen, kan toch niet de bedoeling zijn van een instappakket.

 

Magix Foto Premium

Naam: Magix Foto Premium
Website: www.magix.nl
Prijs: € 99,99

Pluspunt:

  • Compleetheid

Minpunt

  • Ontbreken van samenwerking tussen de pakketten