PowerDVD 5.0 Platinum

PowerDVD 5.0 Platinum

DVD's kijken op de computer wordt steeds vaker gedaan. PowerDVD 5.0 is daar een prima pakket voor. Om pas te kunnen houden met concurent WinDVD introcuceert Cyberlink een aantal nieuwe technologie├źn die er voor moeten zorgen dat PowerDVD een toppakket blijft.

Cyberlink Eagle Vision (CLEV) maakt het mogelijk dynamisch het contrast, de kleuren en de helderheid van het beeld te veranderen om een zo optimaal mogelijk beeld te krijgen. Dit nieuwtje werkt prima en iedereen kan naar behoeven de DVD-beelden optimaliseren. Nuttiger is Cyberlink Panovision (CLPV). Hiermee wordt het mogelijk een 4:3 beeld met zo min mogelijk vervormingen te laten zien op een 16:9 beeldscherm en andersom. Breedbeeldtelevisies maken al langer gebruik van deze technologie die er voor zorgt dat het midden van het beeld minder uitgerekt wordt dan de zijkanten. U kunt dus fullscreen van een goed beeld genieten.

Op gebied van audio wordt de Cyberlink Multi-Channel Environment Impression (CLMEI) geintroduceerd. Deze surround simulator zorgt er voor dat stereosignalen worden omgezet naar meerkanaals geluid en dus vergelijkbaar is met Dolby Prologic II, dat ook aanwezig is. En CLMEI werkt prima, net zoals de decodering van Dolby Digital 5.1 en DTS. De geluidskwaliteit van PowerDVD blijft hiermee op een zeer hoog niveau. PowerDVD 5.0 komt in een Standard en Deluxe versie. De meerwaarde van de Deluxe versie is dat deze DVD's met DTS kan decoderen en de optie voor Dolby Virtual Speaker heeft.

Conclusie
Met recht is PowerDVD een toppakket dat waar geeft voor zijn geld. De audio- en beeldkwaliteit zijn van zeer hoog niveau. PowerDVD kan gebruiksvriendelijker, maar met de vernieuwde capture-opties en een navigatiepaneel zijn ze goed op weg. PowerDVD is nu ook in staat om standaard DIVX af te spelen en daarmee is dit pakket een volwaardig programma geworden voor de multimedialiefhebber.

Spring naar toolbar