Nero Multimedia Suite 10

nero-multimedia-suite-10-teaser

Nero Multimedia Suite 10

Al jaren staat Nero bekend om zijn krachtige brandprogramma Nero Burning Rom. Maar Nero wil meer en wil niet langer bekend staan als alleen maar de brandspecialist. Om dit waar te maken, zet Nero met zijn nieuwe Nero Multimedia Suite 10 zwaar in op multimedia.

Concreet betekent dit dat programma’s als Nero Showtime, Nero Photosnap en Nero Photosnap Viewer veld hebben moeten ruimen voor de nieuwe Nero Mediahub en dat Nero Vision is opgewaardeerd naar Nero Vision Xtra. Daarnaast bevat de suite nog de hoofdapplicaties Nero Burning Rom en Nero Backitup & Burn, maar aan deze twee applicaties is weinig functionaliteit toegevoegd.

De nieuwe Mediahub is een programma waarmee u multimediabestanden op uw computer kunt indexeren, afspelen en publiceren. Daarnaast kunt u met dit programma uw foto’s en videobestanden verwerken in een fotoshow. De eerste kennismaking met deze applicatie is niet positief. Muziek- en videobestanden worden niet afgespeeld en voor geen enkel multimediabestand wordt een thumbnail gegenereerd. Pas nadat we de computer drie keer opnieuw starten, voor iedere categorie multimediabestanden een keer, kunnen we aan de slag met Mediahub.

nero-multimedia-suite-10-nero-mediahub

De presentatie van de verschillende multimediabestanden in de rubrieken muziek, foto’s en video’s ziet er verzorgd uit. Voor alle muziekalbums wordt automatisch een cover gedownload en als u met de muis over een afbeelding beweegt, wordt er automatisch een pop-up getoond met een uitvergroting.

Door één of meerdere foto’s te selecteren kunt u deze optimaliseren of verwerken in een fotoshow. De automatische optimalisatie van de foto’s voor belichting, kleur en het verwijderen van rode ogen is met een druk op de knop te realiseren. Daarnaast kunt u foto’s kantelen en bijsnijden. Het is allemaal niet bijzonder, maar het werkt.

Een fotoshow maken gaat eenvoudig. Na het selecteren van een aantal foto’s en het opgeven van een naam voor de fotoshow, kunt u een van de vijftien titelbladen selecteren en een titel opgeven, waarna er automatisch een achtergrondmuziekje wordt bij geplaatst. De fotoshows worden vervolgens getoond met een aantal bewegingseffecten.  Het resultaat is verre van bijzonder. Om dat wel voor elkaar te krijgen zult u de fotoshow verder moeten bewerken in de videobewerkingsapplicatie Nero Vision Xtra.

Nero Vision Xtra

Het is erg vreemd dat vanuit de Mediahub niet direct videobestanden zijn te selecteren om ze vervolgens te openen in Vision Xtra. Daarvoor moet u de videobestanden net zoals bij foto’s eerst verwerken in een fotoshow. Dit is verre van praktisch, want vervolgens moet u in Vision Xtra de automatisch gegenereerde titels en effecten en muziek handmatig verwijderen. Beter is het om direct vanuit Vision Xtra de bestanden uit de Mediahub te importeren.

nero-multimedia-suite-10-nero-vision-xtra

Vision Xtra kent een aantal vernieuwingen ten opzichte van Nero Vision. Allereerst kunt u meerdere videosporen aanmaken die u kunt schalen en in hoogte kunt aanpassen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om aan alle effecten keyframes toe te kennen die zichtbaar worden op de tijdlijn.

Een van de grote pluspunten van Vision Xtra is dat het nagenoeg alles importeert. Of het nu gaat om avi, flv, mts of mkv bestanden, het maakt allemaal niet uit. Afgezien van een enkele hapering bij het afspelen van avchd-bestanden in full hd, kunt u zonder meer snel een videoclip op maat snijden. Er is echter één keerzijde, de kwaliteit van het previewvenster is erbarmelijk slecht. Bij sommige videoclips was het niet eens meer mogelijk om de gezichten goed te onderscheiden.

Het plaatsten van de simpele beschikbare effecten, overgangen en audiofragmenten gaat makkelijk, waardoor u snel een simpele montage kunt maken. Verwacht echter geen wonderen, want Vision Xtra is bedoeld voor de absolute beginneling. Uw videomontage kunt u exporteren naar tal van bekende bestandsformaten, maar ook naar Myspace, Youtube en MyNero als de montage niet langer is dan tien minuten.

Als u op zoek bent naar een betrouwbaar en veelzijdig brandprogramma, dan is Nero Multimedia Suite zeker aan te raden. Kiest u voor Nero Multimedia Suite voor het bewerken van uw foto’s of uw video’s, houd er dan rekening mee dat u te maken krijgt met een zeer beperkt pakket, dat alleen interessant kan zijn voor de beginnende computeraar.

Nero Multimedia Suite 10

Naam: Nero Multimedia Suite
Prijs: € 69,99
Website: www.nero.com