Nero 11 Platinum

nero-11-teaser

Nero 11 Platinum

De naam Nero Multimedia Suite is na een jaar al weer verleden tijd. De makers hanteren zoals van ouds weer gewoon de naam Nero. De elfde versie van Nero heeft tal van wijzigingen ondergaan, maar bestaat nog steeds uit verschillende applicaties om multimediabestanden te organiseren, te bewerken, te encoderen en te branden.

Al deze verschillende applicaties worden je getoond met een korte beschrijving  in een nieuw duidelijk startscherm. Start je een programma, dan verschijnen er tegelijkertijd twee vensters. Een van het programma en één met uitleg over het programma. Dit maakt het gebruik van Nero 11 een stuk in elk geval een stuk overzichtelijker.

nero-11-start

De naam van de Media Hub is veranderd naar Nero Kwik Media. Met dit programma kun je al je mediabestanden organiseren. Dit werkt aanzienlijk soepeler dan in de vorige versie. Bestanden worden redelijk snel geladen, thumbnail worden direct getoond en aangesloten mobiele-apparaten worden direct herkend. In het startscherm van Kwik Media kun je albums aanmaken of afspeellijsten genereren.

nero-11-kwik-media

Daarnaast is er een optie om fotoalbums te maken of je foto’s te verwerken in een kalender. Hier is het even oppassen, want er wordt je niet direct verteld dat je voor deze diensten moet betalen. Daar kom je pas achter als je de knop bestellen ziet staan. Een tweede minpunt van de Kwik Media is nog steeds dat het niet eenvoudig is om video’s te selecteren voor bewerking in Nero Video. Het lukt wel, maar daarvoor moet je eerst video’s selecteren, dan klikken op exporteren en vervolgens de geavanceerde bewerking kiezen. Vreemd is, dat als je via deze route de video’s bewerkt je niet in HD kunt werken.

Nero Video

De videoapplicatie, die voorheen bekend stond als Nero Vision, heet nu Nero Video. Dit programma heeft de meeste wijzigingen ondergaan. Belangrijkste zijn, dat je nu de kwaliteit van monitor kunt instellen, dat er veel meer effecten voor audio en video zijn, dat je projecten van Windows Live Movie Maker kunt importeren en dat je in twee verschillende modussen kunt werken. In de Express modus zijn een beperkt aantal tijdlijnen beschikbaar en zijn effecten niet te animeren door gebruik te maken van keyframes. Dat kan wel in de Avanced Editing Modus. Erg fijn is, dat je zeer eenvoudig tussen deze modussen kunt switchen. Bij het exporteren van je video naar AVC, wordt de GPU-acceleratie ingezet om het encoderen te versnellen. Ondanks dat de GPU met gemiddeld zeven procent werd belast, was dit niet direct merkbaar in de tijdwinst. Daarnaast viel het op dat de maximale bitrate met 20 Mbit/s niet toereikend is om de kwaliteit van de beelden van nieuwe camera’s (28 Mbit/s) te waarborgen.

Nero Backit Up

Je schijven en bestanden veiligstellen doe je met Nero Backit Up. Erg handig is dat aangesloten nas-apparaten nu direct worden herkend en dat het mogelijk is om incrementele back-ups te maken. Hierdoor kan veel schijfruimte worden bespaard, doordat alleen de veranderingen worden gearchiveerd. Dit is des te belangrijker, omdat met de nieuwe optie Live Backup je nu automatisch backups kunt genereren. Dit kan van totale schijven, Windows bibliotheken, maar ook van de albums die je in Kwik Media hebt aangemaakt.

Nero Recode

Als je bestanden wilt encoderen of dvd’s wilt rippen, dan is Nero Recode daar het juiste programma voor. Alle belangrijkste bestandsformaten worden ondersteund zodat je met een druk op de knop een mts-bestand kunt omzetten naar mp4, mkv, flv of bijvoorbeeld avi. Nieuw is de optie om binnen een geselecteerd bestandsformaat verschillende export profielen te kiezen, die je vervolgens daarna in een batch kunt exporteren. Zijn de aanwezige profielen niet naar wens, dan zijn deze aan te passen en op te slaan in een nieuw profiel.

nero-11-recode

Nero 11 is door de verbeterde interface een prettiger programma geworden om mee te werken. De applicatie Kwik Media kan op een aantal fronten nog worden verbeterd, maar het is goed om te zien dat deze nu vanuit bijna elke applicatie nu te benaderen is, wardoor er meer samenhang is tussen de verschillende applicaties.

Nero 11 Platinum

Naam: Nero 11 Platinum
Website: www.nero.com
Prijs:  € 89,99