Neoplanet webbrowser

Neoplanet webbrowser

Er zijn maar weinig bedrijven die het nog aandurfen om een nieuwe browser op de markt te brengen. Neoplanet, een onderdeel van Bigfoot International, is zo’n bedrijf dat de strijd aan durft te gaan. Dat die strijd niet helemaal eerlijk wordt gestreden, wordt hen vergeven omdat de Neoplanet webbrowser een aanwinst is voor iedere Internetter. Neoplanet doet zich namelijk voorkomen alsof het een browser is, maar in werkelijkheid is het een geavanceerde schil om een bestaande browser. Neoplanet neemt alle instellingen van deze browser over en voegt daar zelf niets aan toe.

Neoplanet biedt de gebruiker daarentegen wel een fris uiterlijk dat op veel punten kan worden aangepast. Met een enkele klik op de knop verandert u de gehele lay-out door een ander schema te kiezen. In feite is dit te vergelijken met de vele verschillende skins die verkrijgbaar zijn voor het MP3-programma Winamp.

Alles in de Neoplanet browser is erop gericht om het de gebruiker gemakkelijk te maken informatie op het Internet te vinden. En daar zijn ze in geslaagd. Allereerst zijn er de vele channels, zoals bijvoorbeeld voor sport, news en kunst. Selecteert u er daar één van dan wordt die channel weer onderverdeeld in subchannels. Iedere subchannel bevat aan het onderwerp gerelateerde pagina’s. En als u wilt, kunt u zelf pagina’s toevoegen of verwijderen. Wilt u nog meer pagina’s bekijken die te maken hebben met hetzelfde onderwerp, dan klikt u op de optie ‘Whats related’ om vervolgens een keurig lijstje met verwante sites te krijgen.

Een tweede sterk punt van Neoplanet is de uitgebreide zoekmachine die u de mogelijkheid geeft om binnen de verschillende Internet-onderdelen te zoeken. Op die manier vindt u zeer snel de gewenste informatie. Jammer is alleen dat u niet zelf zoekmachines kunt toevoegen of verwijderen. Het enige dat u kunt doen is uw eigen zoekmachines onderbrengen in een nieuwe channel.

Helaas biedt Neoplanet geen ondersteuning voor het off-line browsen. Daarvoor moet u dan weer terugvallen op de kracht en mogelijkheden van de ‘echte’browser. Toch is dit nog niet het zwakste punt van Neoplanet. Die kan namelijk worden gevonden in de geïntegreerde e-maillezer. Deze breekt namelijk de meeste berichten ongewenst af, waardoor u maar een klein gedeelte van de mail kunt lezen. U doet er dan ook verstandig aan om bij de instellingen op te geven dat u gebruik wilt maken van een andere e-mailprogramma.

Neoplanet is voor iedereen een echte aanrader. U kunt de browser gratis downloaden van www.neoplanet.com. Voorlopig werkt de browser alleen als u Internet Explorer 3.0 of hoger hebt geïnstalleerd, maar in de nabije toekomst komen er ook versies die werken met Netscape.

Neoplanet is niet meer verkrijgbaar.