Movavi Video Suite 8

movavi-videosuite-8-teaser

Movavi Video Suite 8

Movavi Video Suite 8 is een bundeling van kleine applicaties voor het converteren, bewerken, afspelen en downloaden van videobestanden. De nieuwe suite ziet er keurig verzorgd uit, maar heeft wel een aantal kleine gebreken.

De kern van Movavi Video Suite wordt gevormd door het onderdeel Convert Video & Audio. Dit onderdeel stelt u in staat om op zeer gebruiksvriendelijke wijze video- en audiobestanden te converteren. Het super strakke uiterlijk en de heldere indeling zorgen ervoor dat iedereen, ondanks de Engelse taal, snel bekend zal zijn met de werkwijze er van.

Behalve bestanden van de harde schijf, kunt u met Convert Video & Audio ook dvd’s en flv-bestanden van het internet te converteren. Door bestanden met een druk op de knop virtueel te dupliceren wordt het mogelijk om snel naar verschillende formaten te exporteren. Aan voorkeursinstellingen geen gebrek. De exporttemplate kiest u op basis van apparaat of op basis van bestandstype. Deze instellingen zijn tot in detail aan te passen om de kwaliteit nog verder te verhogen.

movavi-videosuite-8-converter

Het converteren gaat met versie 8 stukken sneller mits u gebruik maakt van een Nvidia-kaart die de CUDA-technologie ondersteunt. Door CUDA in te schakelen, wordt er bij het converteren de kracht van de grafische processor ingezet. De kwaliteit van de geconverteerde bestanden is in nagenoeg alle gevallen zeer goed. Alleen bij het converteren naar Flash ging er soms iets mis en verscheen er een heel dun groen streepje onder het videobeeld.

Video- en audiobestanden kunt u afspelen met het nieuwe Play Video & Audio. Prettig is dat deze mediaspeler zonder problemen en zonder het installeren van extra codecs of videosplitters hd avchd- en mkv-bestanden kan afspelen. Daarnaast is deze mediaspeler ook in staat om dvd’s en flv-bestanden op het internet af te spelen. Alleen de ondersteuning voor Blu-ray disk ontbreekt en de afspeellijsten zijn niet op te slaan.

Create Slideshow

Aan Movavi Video Suite is nu ook het onderdeel Create Slideshow toegevoegd waarmee u verschillende afbeeldingen en achtergrondmuziek kunt verwerken in een fotoshow. Dit onderdeel is geen aanwinst voor de Movavi Video Suite door een aantal gebreken. Zo levert het importeren van een selectie foto’s lege thumbnails op en verloopt het importeren van hoge resolutie jpg-bestanden zeer traag.

Vervelender is dat deze grote fotobestanden in zeer slechte kwaliteit worden weergegeven. Pas nadat de afbeeldingen worden teruggebracht na de full hd resolutie van 1920 x 1080 of kleiner zijn ze goed te bekijken. U kunt foto’s roteren of optimaliseren met de Easy Fix knop. Het resultaat van deze optimalisatie is ronduit slecht. De foto wordt zozeer vervormd, dat tenzij u van moderne kunst houdt, u er niets mee kan.

movavi-videosuite-8-slideshow-easy-fix

De slideshow kunt u voorzien van achtergrondmuziek, maar het is niet mogelijk de lengte van de muziek af te stemmen op de duur van uw fotoshow. Is de slideshow eenmaal klaar, dan levert het previewen daarvan grote problemen op. Niet alleen zien de foto’s er slecht uit, maar ook het afspelen hapert. Gelukkig zijn die problemen verholpen nadat u de fotoshow hebt geëxporteerd naar een videobestand of dvd.

Splitvideo en Edit video

Grote videobestanden zijn met Splitvideo te splitsen naar twee of meedere bestanden. Dit kan automatisch op basis van tijd, aantal of MB’s, maar u kunt dit ook zelf aangeven door stukken video te markeren. Voor videobestanden in avi, mp4 en mpg formaat ging dit prima, maar zodra u avchd-, mkv of flv-bestanden wilt splitsen crasht het programma.

Met Edit Video is het ook mogelijk bestanden te splitsen. Met deze zeer eenvoudige video-editor kunt u daarnaast ook gebruik maken van effecten, audio en overgangen. Het bewerken van sd-video gaat prima, maar zodra u aan de slag gaat met hd-video wordt het allemaal erg vervelend. Het duurt uren om de video op de achtergrond te renderen en als dit proces klaar is speelt de video nog steeds niet soepel af. De kwaliteit van de geëxporteerde filmpjes is daarentegen wel goed, omdat hier dezelfde module wordt gebruikt als bij het converteren van video.

Share Video & Audio

De laatste vernieuwing van Movavi Video Suite betreft het onderdeel Share Video & Audio. Gedownloade en geïmporteerde bestanden worden in een aparte Movavi bibliotheek gezet, waarna u ze eenvoudig kunt converteren en kopiëren naar YouTube of een aangesloten mobiel apparaat.

Het is vreemd dat Share Video & Audio het niet toestaat om bestanden te importeren of te kopiëren naar aangesloten NAS-apparaten of  UPnP-netwerkschijven, terwijl deze wel gewoon zichtbaar zijn. Door deze beperking en de onmogelijkheid om naar andere online websites te uploaden, is de toegevoegde waarde van Share Video & Audio minimaal.

Ondanks de tekortkomingen van een aantal onderdelen is Movavi Video Suite 8 toch de moeite waard, want u haalt met deze suite een goede allround converter in huis voor weinig geld.

Movavi Video Suite 8

Naam: Movavi Video Suite 8
Prijs:  € 41,19
Website: www.movavi.com