Magix 3D maker

teaser-magix-3DMaker-100x100

Magix 3D maker

Als de interface van Magix 3D Maker u bekend voorkomt, kan dat heel goed kloppen. Magix 3D Maker is namelijk identiek aan Xara 3D 6. Het enige verschil is de extra optie om gemaakte animaties te exporteren naar het cfx-bestandsformaat zodat u ze kunt importeren in bijvoorbeeld Magix Video Deluxe of Foto’s op cd & dvd.

Met Magix 3D Maker maakt u op eenvoudige wijze leuke geanimeerde 3D titels. De interface is erg simpel en gebruiksvriendelijk. Omdat alle opties van 3D Maker in drie verschillende navigatiebalken kunnen worden geactiveerd zult u geen moeite hebben om bekend te raken met het programma.

magix-3d-maker-overview-dvscene

Na het invoeren van een titel kunt u achtereenvolgens de voor- en achtergrondkleur, de diepte van het 3D-beeld, de randen, schaduwen en motieven aanpassen.  Als u een keuze voor  één van deze mogelijkheden maakt, verschijnen er in de taakbalk automatisch de verschillende opties waarmee u de titel kunt aanpassen. Als u een flitsende start wilt maken, kunt u ook met de Design Picker één van de vele voorgedefinieerde Designs kiezen  en deze vervolgens handmatig aanpassen.

Behalve met kleuren, kunt u ook spelen met vier lampen om uw titel uit te lichten. Per lamp kunt u de kleur instellen en met de muis de hoek en de afstand bepalen ten opzichte van de titel. Soms is het lastig om het effect van een lamp te zien en het is niet mogelijk om één van de lampen uit te schakelen. Van de opgemaakte titel kunt u desgewenst een knop of bord maken waarvan u de kleuren zelf kunt bepalen.

Met de Animation Picker kunt u als laatste een van de voorgedefinieerde animaties . Dit is makkelijker dan zelf een animatie maken, want dat werkt niet echt nauwkeurig in 3D Maker. Uw geanimeerde titel kunt u exporteren naar een avi-, flash- of gif-bestand of er een screensaver van maken.

Magix 3D Maker is erg handig als u even snel een 3D-titel wilt maken voor uw website of videofilmpje. Het is niet spectaculair maar dat kunnen we voor deze prijs ook niet verwachten.

 

Magix 3D Maker

Naam: Magix 3D Maker
Website: www.magix.nl
Prijs: € 29,99