discWelder Bronze

Het enige venster van Discwelder Bronze. Importeer de bestanden en branden maar!

discWelder Bronze

Minnetonka Audio Software staat bekend om zijn verscheidenheid aan audio encoders. De nieuwste telg is discWelder Bronze een encoder om geluidsbestanden geschikt te maken voor dvd-audio. Dvd-audio is een nieuw formaat dat in theorie betere kwaliteit biedt dan dolby digital of dts en alleen af te spelen is in speciale dvd-audio-spelers.

Geluid kan op een dvd-audio worden weggeschreven in 96 kHz en 24 bit met zes gescheiden kanalen. Dvd-audio kent twee geluidsformaten: geluid geëncodeerd met Meridian Lossless Packing (MLP) en het ongeëncodeerde LPCM. Helaas kan discWelder Bronze niet overweg met MLP-bestanden: opnamen van 24 bit / 96 kHz zijn daarom niet te gebruiken. Met LPCM zijn

sample rates van 24 bit / 192 kHz voor stereosignalen en 24 bit / 48 kHz voor surround geluid mogelijk. Vergelijk: het standaard cd-geluid is 16 bit / 44.100 kHz.
DiscWelder importeert alleen wav en aiff bestandsformaten en u importeert het in het dvd-audio album dat u wilt maken. Een album mag 99 tracks met geluid bevatten. Deze tracks kunnen bestaan uit stereosignalen of surround geluid. U kunt deze door elkaar gebruiken. Discwelder Bronze kan niet overweg met verschillende formaten binnen één surround track. U kunt dus niet de front-kanalen hogere sampling rates geven dan de surround kanalen.
Minnetonka heeft de kans laten liggen door geen videomogelijkheden in het pakket aan te bieden: één van de punten dat dvd-audio zo aantrekkelijk maakt. Het enige wat u nog kan doen na het importeren van de bestanden is branden en dat werkt prima.

Het enige venster van Discwelder Bronze. Importeer de bestanden en branden maar!

Het enige venster van Discwelder Bronze. Importeer de bestanden en branden maar!

 

Conclusie
Met discWelder Bronze hebt u zeker een goed stukje werkend software in handen. Zonder ondersteuning van MLP en video is de toegevoegde waarde echter zeer klein. DiscWelder Bronze is daardoor maar voor een beperkt publiek geschikt, maar bij gebrek aan alternatieven wel de enige mogelijkheid om iets met dvd-audio te doen.
Systeemeisen Windows 98/2000/NT/XP
Pentium III 350 MHz
128 MB Ram
dvd-brander
10 GB harddisk
Prijs discWelder Bronze €81,82
Info Discwelder
Publicatie PCM juni, 2004
Spring naar toolbar