Cyberlink Powerdvd 11 Ultra

powerdvd-ultra-11-teaser-50

Cyberlink Powerdvd 11 Ultra

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is de nieuwe versie van Powerdvd in staat om afbeeldingen te bekijken. Daarnaast heeft Cyberlink een Remote App uitgebracht, zodat u vanaf de bank dit programma kunt bedienen.

De interface van Powerdvd 11 Ultra is iets gewijzigd ten op zichten van de vorige versie. Er zijn twee tabbladen, Photo en Device,  bij gekomen naast de bestaande Movie, Video en Audio tabbladen en het paneel om door uw mediacollectie heen te bladeren is overzichtelijker geworden. De structuur van de navigatie is nu opgedeeld in de categorieën zoals Windows Library, Computer, Online Media, Home Media (DLNA), PLaylists en Slideshows. Afhankelijk van wat u bekijkt worden de onderdelen in de navigatie daarop aangepast. Dit werkt prettig.

powerdvd-ultra-11-foto

Zoals gezegd ondersteunt Powerdvd 11 het bekijken van afbeeldingen. In 2D kunt u de formaten jpg, bmp, tiff, raw en png bekijken en in de 3D de formaten MPO en JPS. Net zoals bij de video is het ook mogelijk om alle 2D foto’s in 3D te bekijken. Dit kan met een anaglyfbril, op een gepolariseerde monitor of met de Nvidia 3D Vision Kit.

U kunt foto’s selecteren en toevoegen aan een slideshow. Nieuw is tevens dat u afbeeldingen kunt bekijken op uw Facebook of Flickr account en dat uw afbeeldingen naar deze accounts kunt uploaden. Het is jammer dat Powerdvd geen enkele mogelijkheid biedt om foto’s te ordenen. U kunt geen nieuwe mappen aanmaken en geen foto’s verwijderen of verplaatsen. Dit kan overigens ook niet voor audio en videobestanden, zodat Powerdvd enkel en alleen een multimediaspeler is. Wel een prettige en goede speler, want elke leek is binnen vijf minuten bekend met dit programma.

powerdvd-ultra-11-youtube

Wat betreft het bekijken van video’s is er niet veel veranderd. Het enige dat is toegevoegd , is de optie om video’s te bekijken en te uploaden naar Youtube. Helaas kunt u niet alles zien. Alleen de meest bekeken en featured video’s van Youtube worden getoond. Er is geen zoekfunctie om naar video’s te zoeken en dat is toch wel jammer. Via een omweg kan het wel. Als u eerst met uw browser surft naar Youtube en daar de video’s zoekt, plaatst u deze vervolgens in uw favorieten. Die lijst kan dan weer worden bekeken in Powerdvd.

powerdvd-ultra-11-device

Powerdvd is mede doordat het alleen een overzichtelijke mediaspeler is en ondersteuning biedt voor streaming media een uitstekend programma om op een oude computer of laptop naast de tv te plaatsen. Zonder problemen kunt u dan genieten van uw complete mediacollectie op uw televisie. Als u Powerdvd voornamelijk om die reden gebruikt, zult u veel baat hebben bij de nieuwe Powerdvd Remote App. Deze is geschikt voor de iPhone, iTouch, iPad en alle Android-toestellen. Voor de Ultra en Extra versie is deze gratis, terwijl u € 3,50 moet betalen bij de standaard versie.

Met deze Remote App kunt u Powerdvd op een eenvoudige manier bedienen vanaf uw luie stoel. De app is alleen bedoeld om snel te kunnen navigeren in Powerdvd en u kunt er de muis op afstand mee bedienen. U krijgt op uw mobiel apparaat geen beelden te zien of geluid te horen. Andersom kan dat weer wel. Als u de app gebruikt, zijn de bestanden op uw mobiele apparaat direct beschikbaar en af te spelen in Powerdvd.
De vernieuwingen van Powerdvd zijn goed en het programma werkt prettig. Toch blijft de prijs van € 99.99 voor de meest uitgebreide versie een hoop geld. Vanuit dat oogpunt bekeken zijn er goedkopere alternatieven om uw mediacollectie te bewonderen.

Cyberlink Powerdvd 11 Ultra

Naam: Cyberlink Powerdvd 11 Ultra
Website: www.cyberlink.com
Prijs: € 99.99