AVCHD in Nero Vision

teaser-hd-videosoftware-nero

AVCHD in Nero Vision

De verwachtingen die we hadden ten aanzien van Nero Vision waren niet hoog. Het is nu niet echt het montagepakket waar iedereen op zit te wachten. Nero Vision is weliswaar in staat om videofragmenten aan elkaar te plakken, te voorzien van eenvoudige overgangen en effecten, maar dan heb je het ook wel gehad. De verrassing was dus groot toen we na de test moesten concluderen dat Nero Vision, dat in het brandpakket Nero zit, prima geschikt is om snel AVCHD-bestanden te bewerken en te exporteren.

Het importeren van AVCHD-bestanden van de camera moet gebeuren zonder preview of extra informatie. U hebt de keuze de bestanden direct in te voegen op de tijdlijn of ze te tonen in het overzichtsvenster. Het is dat we weten dat we met full HD-bestanden hebben te maken, want nergens in Nero Vision is informatie te krijgen over de bestanden. Sleept u een bestand naar de tijdlijn of storyboard dan wordt deze direct zichtbaar in het previewvenster met vaste afmetingen.

hd-videosoftware-nero-overview

Met het afspelen van AVCHD-video had Nero Vision geen enkele moeite. In de instellingen konden we niets terugvinden wat duid op hardwarematige versnelling of een conversiemethode. Ook nadat we effecten en overgangen hadden geplaatst bleef het beeld stabiel. Het programma reageert vlot op de handelingen die u uitvoert en al snel staat de eenvoudige montage klaar voor export.

Nero SmartEncoding

Nero Vision gebruikt bij het exporteren Nero SmartEncoding. Nero analyseert de video en bepaalt op opnieuw encoderen noodzakelijk is. Is dat niet het geval of maar ten dele dan is Nero Vision in staat om binnen een minuut twee minuten AVCHD-materiaal te converteren naar een MP4-bestand. Het maken van een Blu-ray disk duurde vier minuten en van een AVCHD-dvd drie minuten. Ongelofelijk snel!

hd-videosoftware-nero-export-avchd-instellingen

De bitrates die kunnen worden gebruik bij de export naar HD variëren van 15 Mbit/s voor AVCHD tot 50 Mbit/s voor mpeg-2. U kunt de exportinstellingen alleen wijzigen als u in de export modus zit. Pas dan wordt er onder de ‘Video opties’ een extra tabblad getoond voor het aanpassen van de instellingen van de AVCHD-dvd of Blu-ray disk.

U kunt disk images maken van zowel de Blu-ray disk als de AVCHD-dvd en bij het branden naar Blu-ray kunt u zelf bepalen of u als compressiemethode MPEG-2 of MPEG-4/AVC hanteert.
De kwaliteit is in alle gevallen uitstekend. Nero Vision is daardoor ideaal voor iedereen die snel en zonder al te veel bewerking van hun HD-video wil kunnen genieten of erg handig voor het snel converteren van AVCHD naar hoge bitrates MPEG-2-bestanden.

AVCHD in Nero Vision

Productnaam Nero Vision 9
Bedrijf Nero
Prijs € 59,99
Website nero.com
HD Video importeren avi, mov, mp4, tod,mpeg-2, mts, m2ts
Inladen van avchd-camera Ja
Processor gebruik bij bewerken video in procenten tussen de 40 en 50
Methoden om hd bewerking te versnellen Geen
Schokkerige beelden bij afspelen HD video Nee
Schokkerige afbeeldingen bij gebruik effecten Nee
Schokkerige afbeeldingen bij gebruik overgangen Nee
Audio mixer Nee
5.1 surround mixing tools Nee
Blu-ray branden Ja
Blu-ray formaat MPEG-2, AVC
Blu-ray image Ja
Speciale HD menu templates Nee
Maximale bitrate blu-ray 40 Mbit/s
AVCHD DVD branden Ja
Maximale bitrate AVCHD DVD 15 Mbit/s
Exporteren naar HD-bestand Ja
Maximale bitrate H.264 15 Mbit/s
Maximale bitrate HD MPEG-2 50 Mbit/s
Geavanceerde instellingen voor compressie Ja
Export naar Dolby Digital Ja