Adobe Première Elements 2

Premiere Elements is overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk.

Adobe Première Elements 2

Met de tweede versie van Première Elements verwerft Adobe definitief een plek in de consumenten software voor videobewerking. De werkwijze van het programma komt in grote lijnen overéén met het professionele pakket Première Pro. Erg prettig aan Elements is de strakke, overzichtelijke lay-out die ook geschikt is voor dual monitor gebruik. Het projectenvenster is overzichtelijk, snel, biedt alle benodigde informatie en is net als alle andere vensters schaalbaar. Trimmen kan vanuit het bronvenster waardoor tijd wordt bespaard op de tijdlijn.

Elements is het enige pakket die de editor de beschikking geeft over 99 video- en audiotracks. Bewerking van videoclips op de tijdlijn is eenvoudig en duidelijk. Tevens krijgt u bij het aanklikken van een clip, direct alle informatie over effecten en overgangen gepresenteerd in een apart venster. Voor zowel de overgangen als effecten geldt dat u deze over tijd kunt aanpassen door gebruik te maken van keyframes. Eenmaal zelf aangepaste effecten kunnen worden opgeslagen voor later gebruik wat veel tijd bespaart. Daarnaast is het ook mogelijk om eigenschappen van effecten en overgangen eenvoudig te kopiëren naar andere clips.

Premiere Elements is overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk.

Premiere Elements is overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Première Elements is zeer beperkt in de audio-mogelijkheden. De audio-effecten kunnen alleen worden toegekend aan een clip en niet worden toegepast op de master en er kan geen voice-over worden opgenomen. Het ontbreken van een mixer maakt het gebruik van meer dan twee audiotracks onaandoenlijk.

Een preview-venster met trim mogelijkheden werkt efficiënter.

Een preview-venster met trim mogelijkheden werkt efficiënter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het maken van een dvd gaat simpel en u krijgt de keuze uit een aantal zeer mooie motion menu’s. Submenu’s worden ondersteund maar u kunt deze niet zelf toevoegen. Vervelend is dat de optie voor het instellen van de mpeg-encoder zeer beperkt zijn.

De kracht van Première Elements zit in de overzichtelijkheid, de grote vrijheid om de interface naar u eigen hand te zetten en de mogelijkheid om veel eigen instellingen op te slaan in presets.