Instellen Smart Proxy Corel VideoStudio Pro

teaser-corel-video-studio-smart-proxy

Instellen Smart Proxy Corel VideoStudio Pro

Werken met AVCHD-bestanden in Corel VideoStudio Pro X2 is een ramp. Het is noodzakelijk om de AVCHD-bestanden te converteren met Smart Proxy. Smart Proxy converteert de AVCHD-bestanden naar MPEG-2 of AVI  in een lagere resolutie. Hierdoor kunt u toch naar niet happerende beelden kijken, effecten uitproberen en overgangen plaatsen. De gerenderde bestanden hebben geen invloed op het uiteindelijk kwaliteit van de montage.

Neem de volgende stappen om Smart Proxy in te stellen.

  1. Ga naar bestand - voorkeuren of druk op F6 om het voorkeuren venster te openen.

corel-video-studio-smart-proxy-stap-1

2) Zorg dat er een vinkje staat bij Smart Proxy Inschakelen en kies een map uit waar de gerenderde bestanden moeten komen te staan. Haal daarna het vinkje weg bij Proxysjabloon automatisch genereren.

corel-video-studio-smart-proxy-stap-2-groot

3) Klik op de knop Sjabloon en kies een template en let daarbij op de aspect ratio. Zit het juiste sjabloon er niet bij dan kunt u op de opties-knop klikken.

corel-video-studio-smart-proxy-stap-3-groot

4) Onder het tabblad compressie kunt u het gewenste bestandsformaat selecteren. MPEG-2 levert de minste problemen op en u kunt zelf bepalen wat de kwaliteit moet zijn. Klik daarna op het tabblad Algemeen om de resolutie te bepalen.

corel-video-studio-smart-proxy-stap-4

5)  Bij Framegrootte kiest u een resolutie die voor uw computer/monitor werkbaar is. Staan alle instellingen goed, sluit dan alle vensters af en keer terug naar het hoofdprogramma.

corel-video-studio-smart-proxy-stap-5

5a) Door nu met de rechtermuisknop op een AVCHD-bestand te klikken, kunt u de optie 'Smart Proxy bestand maken' selecteren

stap-5a-corel-video-studio-smart-proxy

6) Het onderstaande venster wordt geopend en u klikt op 'ok' om het te bevesitigen.

corel-video-studio-smart-proxy-stap-6-groot

6a) U kunt nu in het menu 'Extra' naar 'Bestandsbeheer Smart Proxy' gaan om te controleren of het bestand of de bestanden zijn toegevoegd.

stap-6a-corel-video-studio-smart-proxy

7) Als dat inderdaad het geval is, kunt u via het menu 'Extra' naar de 'Wachtrijbeheer Smart Proxy' om de voortgang te controleren.

corel-video-studio-smart-proxy-stap-7-groot

8) Het renderen kan veel tijd in beslag nemen. Dus bij het werken met veel AVCHD-bestanden kunt u dit het beste een nachtje laten lopen.

corel-video-studio-smart-proxy-stap-8-groot

9) Smart Proxy werkt automatsch als u bestanden vanuit de bibliotheek sleept naar de tijdlijn.

Een review van Corel Videostudio als ook de eigenschappen kunt u hier lezen.