Youcam 3

youcam-teaser-kl

Youcam 3

De interface van Youcam ziet er goed en verzorgd uit en is ondanks de Engelse taal makkelijk te bedienen. Een aangesloten webcam wordt direct herkend, waarna u kunt starten met het opnemen van beelden of het maken van foto’s voorzien van realtime effecten.  Een goede vernieuwing is dat u Youcam nu  ook kunt gebruiken in samenwerking met andere programma’s, zodat de effecten direct online zichtbaar zijn.

youcam

De derde versie van Youcam is geoptimaliseerd voor het werken met hd-webcams. Toch is de ondersteuning voor hd maar ten dele waar. De hoogst haalbare hd-resolutie waarin u webcambeelden kunt opnemen is 1280 x 720. Grote nadeel is dat u in deze resolutie geen gebruik kunt maken van de tientallen effecten in de Effect Room en daar  is dit programma nu juist voor bedoeld. Alleen bij een resolutie gelijk aan of lager dan 640 x 480 zijn de vele effecten toe te passen. Wel kunt u in de hd-resolutie gebruik maken van de simpele teken mogelijkheden en stempels.

youcam1

In de lage resolutie komt Youcam volledig tot z’n recht. De nieuwe Facial Tracking Technology zorgt ervoor dat uw gezicht altijd goed in beeld staat. U kunt verschillende hoedjes opzetten en maskers voordoen, maar ook stoom uit uw oren laten blazen of gebruik maken van verschillende geanimeerde vensters om uw beeld in te presenteren. Erg leuk zijn de avatars die met uw stem praten en in grote lijnen uw bewegingen volgen en de nieuwe templates om uw hoofd te tonen op billboards in verschillende steden. U kunt de webcambeelden opnemen en opslaan in avi en wmv formaat en direct uploaden naar Facebook of Youtube of mailen naar bekenden.

Youcam 3 werk prima en is z’n geld zeker waard. Wel tekenen we daarbij aan dat u, als volwassene, in een melige bui moet zijn om te kunnen lachen om de soms zeer flauwe effecten. Schaft u Youcam aan voor uw kinderen, dan is succes gegarandeerd. Zonder enige twijfel zullen zij vele uren plezier beleven aan deze software.

Cyberlink Youcam 3

Naam: Youcam 3
Website: www.cyberlink.com
Prijs: € 29,99