Mixmeister Express 7

mixmeister-express-7-teaser

Mixmeister Express 7

Muziek mixen is leuk, vooral als het programma waarmee je dat doet niet al te ingewikkeld is. Mixmeister Express is zo’n programma. Binnen vijftien minuten weet je hoe het werkt en na een uur oefenen ben je in staat om een goed klinkende mix te maken.

De bibliotheek van Mixmeister Express accepteert mp3, wav en mpa muziekbestanden. Deze zijn individueel of per map snel te importeren en automatisch worden deze geanalyseerd op beats per minute (BPM). Je kunt zelf afspeellijsten maken, je iTunes bibliotheek laden of een smart playlist genereren op basis van BPM en categorie.

Het is jammer dat je de muziek in je bibliotheek niet apart kunt beluisteren via een koptelefoon. Daardoor is Mixmeister Express minder geschikt om live te gebruiken, tenzij je zo vertrouwd bent met het programma en je muziek dat je live alles perfect kunt mixen.

mixmeister-express-7

De nummers die je selecteert voor een mix kun je slepen naar de afspeellijst of de tijdlijn. Op de tijdlijn kun je de muziek inkorten of splitsen. Tevens is het mogelijk om de volume, de bas, de midrange en de treble makkelijk aan te passen door de gekleurde lijnen in de tijdlijn te verschuiven.

De tijdlijn bestaat uit vier sporen die automatisch in gebruik worden genomen bij het toevoegen van nummers aan je mix. De manier waarop twee nummers worden gemixt kun je zelf bepalen. Dit kan op BPM, wat handig is voor dance muziek, maar je kunt ook gebruik maken van een crossfade of pauze, wat vaak beter werkt bij popmuziek. De automatische mix gaat zeer goed, mits het aantal BPM niet te veel afwijkt tussen de nummers.

De uiteindelijke mix kun je exporteren naar wav of wma of branden op een cd. Mixmeister Express 7 is zeker de moeite van het proberen waard door zijn eenvoud en kwaliteit van de automatische mixer.

Mixmeister Express 7

Naam: Mixmeister Express 7
Website: www.mixmeister.com
Prijs: € 48,67