FLV bestanden converteren en bekijken

FLV bestanden converteren en bekijken

Steeds meer websites bieden u de mogelijkheid om videobestanden up te loaden. De meeste ondersteuning wordt gegeven aan de populaire bestandformaten wmv, mpg en flv. Om flv-bestanden te kunnen encoderen heeft u Adobe’s Flash Video Encoder nodig, maar gelukkig zijn er ook gratis alternatieven om deze flashbestanden te maken.

Op rivavx.com kunt u de Riva flv-encoder 2.0 downloaden. Met dit eenvoudige programmaatje zet u in een handomdraai avi, mpeg, wmv en mov bestanden om naar flv. De gewenste parameters kunt u meegeven aan de rechterkant van de encoder. Afwijkende formaten en bitrates kunt u invoeren door in de desbetreffende invoervelden gewoon te typen. Op die manier kunt u de juiste aspect ratio’s berekenen voor breedbeeld verhoudingen. Zijn de parameters juist, dan kunt u deze preset opslaan voor toekomstig gebruik.

Free video to flash converter

Een goed alternatief voor de Riva FLV encoder is de Free video to flash converter. Deze converter kunt u gratis downloaden op dvdvideosoft.com. In tegenstelling tot de Riva Encoder kunt u hier alleen gebruik maken van voor ingestelde presets voor de outputbestanden. Daar tegenover staat wel dat u zowel naar flv als swf kunt exporteren. Bovendien kunt u bij de player opties een lay-out en kleur kiezen voor de speler die u op uw website kunt plaatsen. De Video to flash converter genereert na het encoderen automatisch de broncode die u kunt gebruiken.

Video to flash ook voor swf bestanden.

Video to flash ook voor swf bestanden.

Riva FLV Player

Bij de installatie van de Riva FLV Encoder krijgt u tevens een gratis FLV player. Handig om de kwaliteit te testen van de geëncodeerde bestanden. De player is erg simpel van aard dus voor meer dan het afspelen van flv-bestanden heeft u er niets aan.
Een iets geavanceerdere en beter uitziende flv player is die van Martijn de Visser. Deze gratis player kan het beeld vergroten en verkleinen en via de informatie knop kunt u achter de gebruikte codecs komen. Hebt u Nero Showtime 4 op uw computer, dan hoeft u geen gebruik te maken van een stand alone flv player. Nero Showtime speelt flv-bestanden af.

De gratis FLV player van Martijn de Visser.

De gratis FLV player van Martijn de Visser.